Verbetering straatwerk bij recht van overpad

3 reacties

Vorig jaar hebben wij een ruim 30 jaar oud huis gekocht met een oprit.
Onze oprit is deels in bezit van onzelf (15 meter) en deels van de gemeent (2,5 meter lengte). Het eerste stuk oprit, direct vanaf trotoir, is gemeentegrond. Dat is bij dit huis altijd al zo geweest en de reden valt voor ons niet te achterhalen. Als bewoners van een eigen huis maken wij als enige gebruik van deze grond al zolang de situatie bestaat (30 jaar). Het leidt ons naar de voordeur en naar de garage. Het stukje gemeentegrond is het draaipunt van de wielen van de auto (omdat we schuin de oprit op komen rijden) en daardoor rijden we de gemeentetegels steeds uit elkaar, omdat er geen grondverbetering is toegepast. Daarmee bedoel ik de juiste ondergrond, geel zand, juiste dikte van bandjes en goede stenen die nodig zijn voor een oprit.
Mijn man die stratenmaker is wil graag dit gehele stuk grond verfraaien en verbeteren. Dat wil zeggen dat we de gehele oprit willen voorzien van dezelfde stenen en dit goed willen aansluiten op het trotoir. Het staat niet alleen mooier, er wordt grondverbetering toegepast en ervoor gezorgd dat wij niet steeds vallen of met de fiets blijven steken tussen de gleuven van de uiteengereden tegels.
Helaas wil de gemeente hier niet aan mee werken omdat hun de grondbezitters zijn. Hebben wij dan als enige gebruikers van dit stuk grond niets te zeggen over de kwaliteit van de bovengrond? We hebben recht van overpad.

vrijdag 7 mei 2010