verkochte grond blijkt gemeente grond

0 reacties

Een paar jaar betrokken wij een woning in Vennep. De brochure gaf aan een royale oprit met ruimte voor meerdere auto's. De oprit was volledig aangelegd en voorzien van beplanting en terras. Tijdens de bezichtiging is aangegeven dat de erfgrens afwijkt van de kadastrale grens. Op de vraag wat deze afwijking betrof werd aangegeven dat het ging om een meter hier en een meter daar. Naar onze inschatting zo'n 10 meter.Wij zijn te goede trouw geweest dat de verkopende partij hier de waarheid sprak. Bij de overdracht heeft de notaris een opmerking naar de verkopende partij gemaakt over de erfgrens (staat vermeld in koopcontract dat de erfgrens afwijk van kadastrale grens) in de trant van "gaat hier zeker om de heg die tegen de rand van de weg is geplaats" Dit werd bevestigd.
Nu een paar jaar later blijft dat de gehele oprit gemeente grond is, bij elkaar zo'n 128 meter. Niets deed ons vermoede gezien de grilligheid van de grens dat het om zo'n groot stuk zou gaan. De verkoopmakelaar heeft ons hier ook niet van op de hoogte gesteld.
Wij weten dat je een onderzoeks plicht hebt als koper maar gezien de uitstraling en aanleg van het geheel, de opmerking in de brochure van de verkoopmakelaar, geen kanttekening bij het taxatierapport en (mondelinge) verklaring van de verkoper hadden wij geen aanleiding om te twijfelen dat het stuk perceel niet tot de gekochte grons zou behoren.

Wie kunnen wij aansprakelijk stellen hiervoor?

vrijdag 12 augustus 2011