verkoop woning met restschuld

1 reactie

Beste Allen,

Hoop dat iemand antwoorden heeft op mijn vragen.

Ik heb een huis wat een geruime tijd in de verkoop staat, nu hebben we een koper gevonden en deze wil een bod doen. Echter moet de hypotheekverstrekker akkoord geven om onze woning met restschuld te kunnen verkopen.

Woning is op dit moment tussen de 180.000 en 185.000 waard. Wij hebben een hypotheek schuld van 220.000 euro. op onze spaarrekening staat 7000 euro en we hebben in onze levensverzekering ook 7000 euro staan.
Ik woon er niet meer omdat ik ben gaan verhuizen naar een huurhuis in de buurt van mijn familie ivm met mijn progressieve ziekte waar ik verzorgt kan worden door familie.
Nu hebben wij een formulier van de bank gekregen met inkomsten en uitgaven wat wij moeten invullen. Na alles ingevuld te hebben zie ik dat we maandelijks een bedrag van 660 euro overhouden...betekent dit dat het niet ernstig genoeg is om aanmerking te komen voor verkoop woning met restschuld...ik ben bang dat de bank gaat zeggen leuk en aardig maar jullie kunnen het nog betalen (we hebben ook geen achterstand bij de bank). We kunnen geen geld lenen bij een bank omdat we een bkr notering hebben....dus restschuld van ongeveer 18.000 euro zou de hypotheekverstrekker dan financieren.

Mvg, Nikkie

woensdag 13 maart 2013