Verkoper wil door zijn makelaar opgestelde koopovereenkomst niet meer tekenen

0 reacties

Wij hebben een pand gekocht, hierbij was overeengekomen dat de verkoper ons een hypotheek zou verstrekken.
Dit is doorgesproken met de verkopende makelaar en deze heeft hierop een concept voorlopige koopakte opgesteld, wij hebben deze bekeken akkoord bevonden. Hierop hebben wij een afspraak gepland met de verkopende makelaar ter ondertekening. De makelaar gaf aan dat de verkoper de voorlopige koopovereenkomst dezelfde dag nog zou tekenen. Vervolgens hebben wij een poosje niets meer vernomen, totdat wij weer contact opnamen met de makelaar en het bleek dat de verkoper nu geen hypotheek meer wilde verstrekken maar een huurkoop constructie wilde. Hierop hebben wij aangegeven hier uiteraard niet blij mee te zijn, maar toch de mogelijkheden voor een huurkoop constructie uit laten zoeken. Al met al leek dat nog vrij goed geregeld in de wet en besloten wij daarmee akkoord te gaan. Echter vervolgens blijft het nu stil vanaf de kant van de makelaar, hij reageert niet op mail en telefoon.
Wij kunnen ook niet op zoek naar een ander pand omdat wij reeds de voorlopige koopakte hebben getekend, wij zijn bang dat als wij wat anders vinden de verkoper ons uiteindelijk nog houdt aan het boetebeding.
Wij willen het liefste zo spoedig mogelijk onze intrek nemen in het pand omdat we dat nodig hebben, wat kunnen we nu het beste doen?

donderdag 27 november 2014