Vochtplekken ontdekt: wat nu?

1 reactie

Half december hadden wij een bezichtiging (einde vd middag) bij een huis dat net te koop stond. We wisten dat er meer bezichtigingen gepland stonden, en vonden het huis super, dus besloten we over te gaan tot onderhandeling. We zijn daar snel uit gekomen (binnen een week), en we hebben een taxatie laten uitvoeren. In de taxatie werd aangegeven dat de bevindingen geen aanleiding gaven om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, en aangezien het huis zo goed onderhouden was, hebben we ervoor gekozen dat ook niet te doen. Daarna is het koopcontract getekend. Over 1,5 maand is de overdracht gepland.

Een week nadat we het koopcontract getekend hadden zijn we opnieuw gaan kijken, om wat zaken op te meten en onze ouders het huis te laten zien. Aangezien dit in de ochtend was, was het veel lichter, en vielen ons opeens een aantal vochtplekken in de woonkamer op. Na de bezichtiging heb ik hierover contact gezocht met de verkoopmakelaar, die aangeeft dat de verkopers er niet van op de hoogte waren, wat vreemd is aangezien ze duidelijk zichtbaar zijn.

De verkoper had redelijkerwijs van de vochtplekken kunnen weten, vind ik. Maar wij hebben geen bouwtechnische keuring laten uitvoeren en het huis maar één keer bezichtigd. We weten helemaal niet of de vochtplekken ernstig zijn, en wat het gaat kosten. Ik zou daarom graag een onderzoek laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf, maar weet niet of dit nog voor de overdracht moet, of beter daarna. Wat is gunstiger voor ons?

Als de kosten om het op te lossen laag zijn willen we ze niet op de verkoper verhalen. Maar mochten ze hoog uitvallen: hoe sterk staan wij dan, en wat moeten we dan ondernemen?

Bij voorbaat dank!

dinsdag 20 januari 2015