Waterleiding afsluiten kraantje werkt niet

2 reacties

Goedendag

Het volgende is het probleem. Ik krijg het water niet afgesloten en weet niet voor wie de kosten zijn om het te laten maken?

In het appartementencomplex hebben we een VVE en er moet een waterleiding afgesloten worden om onderhoud uit te voeren in ons huis.

In de meterkast komt de waterleiding binnen, daar zit een sluitkraantje, vervolgens de watermeter en daarna is er geen mogelijkheid meer om het water af te sluiten.

Het kraantje (voor de meter) is zo vastgelopen (kalk / roest?), waardoor deze niet meer dicht kan. Nu heb ik de VVE gecontact en die weten niet voor wie de kosten zijn, ik (eigenaar woning); omdat het mijn meterkast is. Vitens omdat het hun leidingen zijn of de VVE (omdat het van het complex is).

Ze gaan dit uitzoeken, maar ben bang dat het lang kan gaan duren.

In modelreglement kan ik helaas niets vinden over de sluitkraan, nu kan ik mij herinneren dat voor de meter nooit van jezelf is en daarna wel, maar waar vind ik wat meer informatie? Het jammere is dat er na de meter geen kraantje zit, dus dit is de enige oplossing om water af te sluiten.

Woning is overigens uit 1981 en ook in splitsingsreglement wordt niet echt gesproken over het sluitkraantje / meter waterleiding.

Zie hier hoe de situatie eruit ziet
https://www.dropbox.com/s/qytr1syxh21yy3v/Foto%2009-12-14%2019%2012%2049...

Alvast hartelijk dank,

J. van Leeuwen

maandag 15 december 2014