Wel of geen verborgen gebrek?

0 reacties

Ik ben een aantal weken geleden gebeld door mijn makelaar met de mededeling dat er een verborgen gebrek zou zijn aan het huis dat ik in oktober verkocht heb. De koper had de makelaar hierover ingelicht.
Het zou gaan om een muur in de badkamer die niet deugdelijk meer was, waardoor er nu tegels en een wasbak vanaf gevallen zijn. Erachter lijkt het (zo kan ik zien op foto's) of er waterschade is geweest.
Ik wist alleen niets af van dit probleem. De tegels zaten altijd op de muur, ik heb nooit scheuren o.i.d. gezien in de muur. Wel vond ik de wasbak wat scheef hangen, maar ik vond dit niet echt een probleem.
Nu word ik aansprakelijk gesteld voor het feit dat dit aan de hand is.
De koper heeft geen bouwtechnisch rapport laten opmaken, ook heeft hij geen vragen gesteld over de badkamer en de staat hiervan. Daarnaast is de koper 2 keer wezen bezichtigen en is na het tekenen van het voorlopig koopcontract nog in de badkamer geweest om het een en ander op te meten.
Ik heb de staat van de muur ook niet kunnen melden, want ik wist niet af van de staat van de muur achter de tegels.
De badkamer is minimaal 20 jaar oud.
Ik vraag mij nu dus af of hij een zaak tegen mij heeft. Het lijkt mij niet eerlijk als hij kosten wilde besparen op een bouwtechnisch rapport niet uit te laten voeren, ik nu op kan draaien voor deze keuze.

ik hoor het graag,
Met vriendelijke groet,

Monique

woensdag 6 januari 2016