Wij hebben een paar jaar geleden een huur woning gekocht waarbij er een stuk gemeentegrond bij gekomen is. Nu hebben we een groot probleem omtrent de bijgekomen grond.

2 reacties

We hebben een buurman, niet grenzend aan ons perceel, maar deelt wel de brandgang met ons, die van mening is dat zijn caravan door de brandgang moet kunnen.
Hij komt steeds terug op een bepaling in ons en zijn koopcontract, waarin staat vermeld dat er ongeveer 3 meter tussen de percelen moet zitten. (ongeveer drie meter is al vanaf 2,56 m toch?)
De buurman komt helaas nooit terug op het feit dat er in het zelfde koopcontract wordt aangegeven dat er geen auto's en caravans door de brandgang mogen.
We hebben inmiddels het kadaster erbij gehad, maar daar wordt niet veel duidelijk, behalve dan dat we weer terug komen op de ongeveer drie meter lijn en dat er duidelijk zichtbaar paden waren verlegd en aangelegd (volgens ons behoort het pad namelijk 5 tegels breed te zijn, maar is nu 7 a 8 tegels breed), maar dat dat nu niet meer duidelijk is.
(Bij de desbetreffende buurman is het ook niet drie meter breed?!?)
We hebben de gemeente erbij gehad, die kunnen ook niets meer voor ons doen.
Nu zijn wij degene die alles moeten ingeven en wij zijn van mening juist meer rechten te hebben. We hebben de schutting nu een halve meter van de trottoirband gezet, maar onze buurman laat het niet rusten. Er zit natuurlijk al een flinke geschiedenis inmiddels aan vast, maar voor ons telt eigenlijk alleen dat wij onze rechten nu eens krijgen ook voor toekomstige verkoop. Recht van overpad verlenen daar hebben wij geen moeite mee, mits in goed overleg (en op papier), maar ook dat is niet mogelijk.
Nu zijn we bang dat ons recht verloopt en dat we er straks niets meer aan kunnen doen.

We hopen dat jullie ons ermee kunnen helpen,

Jeroen Clement.

zaterdag 1 mei 2010