Wij stappen over van makelaar, wat mag de vorige makelaar rekenen als er geen documenten zijn getekend?

0 reacties

Wij hebben sinds september 2009 onze woning in de verkoop. Vanaf het begin af aan verliep het contact met de makelaar vrij stroef. Een zoon van de makelaar had bijvoorbeeld foto's gemaakt en dit was niet wat wij wilden laten plaatsen. Wij hebben daarop nieuwe foto's gemaakt en deze aan hen doorgemaild, deze hebben ze geplaatst op de website.
Bij het verkoopbord plaatsen bleek dat zijn VBO lidmaatschap was ingetrokken (er was een medewerker weg gegaan, die dit diploma behaald had).
Dit hebben zij eerder nooit bij ons gemeld. Volgens hen 'liften' ze nu op papieren van een andere makelaar in de buurt. Mag dit zomaar?
Van een contract of e.d. met de makelaar is nooit sprake geweest, qua kosten zijn er ook geen afspraken gemaakt. Wij hebben in juli van dit jaar besloten de woning uit de verkoop te halen, omdat de resultaten die de vorige makelaar heeft behaald nihil zijn. Ook maakt hij verder geen reclame voor onze woning en stonden wij niet op Funda. Wij hebben dit uiteindelijk na veel aandringen wel voor elkaar gekregen met de makelaar.
Nu we willen overstappen kwam de makelaar met een bedrag van € 700,-. Iets wat wij aan de zeer hoge kant vinden, aangezien de 'diensten' die daar tegenover staan vrijwel nihil zijn. na enige onderhandeling kwam de makelaar met € 625,-. Ook dit vonden wij te hoog. Een week later lag er een factuur op onze mat van € 2000,-. Meerdere makelaars gevraagd in de buurt en dit is verre van redelijk.
We hebben daarop aangetekend bezwaar ingediend, maar hij blijft bij dit bedrag.

Mag en kan de makelaar dit zomaar doen? en is er ergens waar we bezwaar kunnen indienen?

donderdag 6 oktober 2011