Woning gekocht, maar nu een verrot dak.. wat nu?

4 reacties

Hallo,

Wij hebben op 1 september 2011 een woning gekocht. Dit huis is volgens de makelaar EN volgens de vorige eigenaar van top tot teen helemaal gerenoveerd en opgeknapt.
En omdat het huis van top tot teen vernieuwd was hebben wij een flinke spaarrekening leeggetrokken.
In de kopgevel hadden we wat vocht op de muren omdat de voegen eruit lagen. Dit laten repareren door een bedrijf.. en die deelde ons gelijk mee dat onze muurplaat verrot was. Voor zover hij kon zien.

Wij denken zelf dat de vorige eigenaar ons heeft opgelicht, Want er is een NIEUWE dakgoot geplaatst.. Waar moet deze aan bevestigd worden? een rotte muurplaat??? Deze meneer vertelde ons dat de loodgieter de dakgoot heeft bevestigd en het hem niet heeft gemeld.

Ook stond er in de koopovereenkomst dat de vorige eigenaar de kopgevel zou repareren, dit is dus niet gebeurd..

Kunnen wij de kosten verhalen op de vorige eigenaar??
Hij is een aannemer.. En de muurplaat is dermate zo rot ( want de voegen springen niet zomaar uit de kopgevel ) dat hij zsm vervangen moet worden. en wie weet wat er dan nog meer verrot is!!

Ook wij dachten dat we een rechtsbijstands verzekering hadden, maar helaas. wel gelijk afgesloten, maar kan je natuurlijk niet gelijk gebruik van maken.

Wij willen graag weten of wij in ons recht staan om de kosten te verhalen, want dan gaan we geld bij elkaar halen om er een zaak van te maken!

Graag antwoord alstublieft!

mvg,
Iris Bruens

woensdag 14 maart 2012