bedrijfsaanschaf in buitenland, nooit geleverd en geen geld retour

1 reactie

Mijn man heeft een eigen internet bedrijfje naast zijn baan, liefdewerk oud papier zullen we maar zeggen. ze zouden voor een klant een motorblok gaan opbouwen en t blok hebben ze na een lange mail wisseling gekocht van een aanbieder in Duitsland. Er is 3000 euro naar toe gegaan maar de motor is nooit geleverd. De betaling is al in juni 2013 gedaan maar er is nooit geleverd. na een aantal mail wisselingen is er toegezegd dat t geld retour zou komen, dit is echter nooit gebeurd. De eigenaar van het bedrijf had allerlei smoesjes elke keer en de laatste keer, voor de jaarwisseling, had ie een kopie van een overschrijvingsbewijs meegestuurd als bijlage in de e-mail. Het geld is echter nooit aangekomen!

Inmiddels ligt er een aangifte bij de NL politie maar dat zal niet veel uithalen ben ik bang. Nu zijn er een aantal vragen:

De klant van mijn man had aanbetaald voor die motor, dit moet terug. aangezien er in het bedrijf geen geld is om dat te doen wordt dit dus privé gedaan. Mijn man en zijn partner hebben t gedeeld maar t geval wil dat wij dat eigenlijk niet kunnen missen en privé in de problemen dreigen te komen. is er ergens een mogelijkheid om dat geld terug te krijgen?

Welke stappen naast aangifte bij de politie kunnen er meer gedaan worden? er is een melding bij e-bay gedaan, daar is die man ook actief en die melding is naar de Duitse politie.
Wij zien het eigenlijk niet meer zo zitten en balen hier ongelooflijk van!

vrijdag 10 januari 2014