Geld geleend aan goede vriend 1,5 jaar later niet terug

0 reacties

Ik heb een goede vriend 1,5 jaar geleden 1400 euro uitgeleend. Voor dit bedrag hebben wij een afspraak op papier gemaakt dat ik dat bedrag binnen een maand terug zou krijgen. Toen de tijd kwam om terug te betalen, kwam hij ineens met allemaal smoesjes. En was hij zijn baan ineens kwijt. Dus ik heb tot nu toe nog geen terugbetaling ontvangen terwijl het termijn allang is verstreken.
Tot op heden is hij mij inmiddels 6000 euro schuldig. Voor de rest van het geld heb ik geen afspraken staan op papier. Het ging steeds om kleine bedragen uitlenen (soms 200euro, dan weer 50 euro). Ik heb wel de bank overschrijvingen als bewijs. En verder heb ik alle whatsapp geschiedenis in mijn email. In die whatsapp berichten vraag hij steeds om geld en dan zegt hij bijv. vrijdag krijg je 100 procent terug. Maar dat gebeurt natuurlijk niet en dan zie je mij steeds vragen naar het geld. Ook heb ik emails waarin in hem vraag dat 6000 euro terug te betalen.

Ook een probleem is dat hij op dit moment werkloos is( hij was een radio vj, nu zegt iet tegen mij rechtzak te hebben lopen omdat hij zijn laatste salaris niet had gekregen, hij zou toen hiermee mijn 1400eu terug te betalen), woont bij zijn ex vriendin (moest zijn huis verkopen omdat ie niet meer hypotheek kon betalen), heeft geen uitkering. Heeft wel een eigen entertainment bedrijf gestart, maar verdient nog niks mee. En dat persoon is gewoon 41 jaar oud.

Hij zegt steeds hij mij terug zal betalen als hij geld gaat verdienen. Maar dat duurt mij te lang. Gezien ook dat als hij iets leent en belooft binnen paar dagen terug te geven en het niet doet. Als het op een eerlijke manier allemaal verliep zou ik misschien nog willen wachten. Maar dit gaat mij nu om principe. Ik wil mijn geld nu en punt. Te vaak geholpen en dan zo.

Mijn vraag is heb ik zo genoeg bewijzen? en kan ik die 6000 euro terugkrijgen? Of is het mogelijk tenminste die 1400 euro terug te krijgen? Of kan ik uberhaupt iets terug krijgen.

Alvast bedankt

zaterdag 12 januari 2013