lening aan ex

1 reactie

Hallo,

ander half jaar geleden heb ik mijn toenmalige partner 17.500 euro geleend. Hij wou graag een eigen zaak beginnen en heb hem toen het geld geleend. Helaas heb ik hier wel een lening voor afgesloten (stom natuurlijk). Toen der tijd hebben we (mondeling) afgesproken dat hij het maandbedrag, van de bank, standaard zou betalen. Daarnaast zou hij extra aflossen indien mogelijk. Toen onze relatie een half jaar later over was (het bleek dat hij mij al een aantal maanden bedroog) heb ik hem een leningsovereenkomst laten tekenen. Hierin stond o.a. dat hij voor de eerste van de maand moet betalen en indien mogelijk dat er een extra aflossing plaats zou vinden. Graag wil ik nu van deze lening af.
Soms betaald hij voor de eerste van de maand, soms ook niet. Hij beloofd al maanden dat hij extra zal aflossen, maar tot op heden heb ik nog niets gezien. Hij weet hoe hij extra kan aflossen, zodat dit bedrag rechtstreeks naar de leningrekning gaat. Daarnaast geef ik hem iedere maand een overzicht hoe het ervoor staat.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij het bedrag sneller gaat aflossen en dat hij zich aan de afspraken houdt? Ik heb alle smsjes, what's appjes en mails hierover bewaard. Ik wil verder met mijn leven en de lening hangt als een molensteen aan mijn nek. Wat kan ik doen...?

vrijdag 8 juni 2012