Onenigheid bij schenkingen. Wie heeft recht op wat?
Mijn schoonouders hebben 3 kinderen en hebben 2 van hen een bedrag geschonken, de afgelopen maand. Het 3e kind krijgt het bedrag uiteraard ook, maar gaf aan het nu niet direct nodig te hebben. Nu was het wel nodig om een hypotheek op het huis te nemen, om het bedrag vrij te krijgen voor beide kinderen. Kind 3 geeft nu echter aan, dat de ouders maandelijks een bedrag moeten betalen voor deze hypotheek en dat dit bedrag toch jaarlijks zo'n 3000 euro bedraagt. Zij vindt dat zij die 3000 euro moet krijgen per jaar, omdat dit bedrag van 'haar' deel af gaat. Klopt het, dat het derde kind recht heeft op dit bedrag? De ouders willen het de andere 2 kinderen niet laten betalen, omdat zij het bedrag willen schenken en dus zelf de maandelijkse hypotheek kosten willen betalen. Volgens het derde kind gaat dit geld echter wel van hun 'kapitaal' af.
Ik denk dat ze beter het derde kind ook dat bedrag hadden kunnen schenken, en anders maakt kind 3 wel een punt. Hier kunnen de grootst mogelijke ruzies door ontstaan. Niet slim aangepakt. Of alle kinderen hetzelfde, of alle kinderen niets.
Bedankt voor de reactie! Het is achteraf misschien niet slim geweest, maar het derde kind gaf zelf aan het bedrag op dit moment niet nodig te hebben en het later te ontvangen als het huis tzt verkocht wordt.
Ze hebben geld geleend om te schenken. Lenen betekent aflossen en rente betalen. Daar hebben de ouders zelf voor gekozen. Dit is niet aan de andere twee kinderen te verwijten.
De ouders moeten en kunnen doen wat ze zelf willen. Dit gaat echter wel een rol in het gezin spelen. Dit moeten ze mogelijk via hun testament rechtzetten of niet.