Ruzie om stuk tuin?

0 reacties

Ik heb een gedeelte van mijn tuin in bruikleen gegeven aan mijn zus en haar man.
Wij hebben hier al verschillende malen een conflict overgehad.
Daar de tuin behoort bij mijn huis en geen eigendom van mij is , maar omdat ik er op dat moment niets mee deed mochten mijn zus en haar man er gebruik van maken.
Nu wil ik langzamerhand wel weer gebruik van mijn volledige tuin gaan maken, maar mijn zus en haar man beginnen nu in eens problemen te maken over het feit dat ik weer gebruik wil gaan maken van mijn tuin.

Zij geven aan je hebt het aan ons gegeven en willen mij nu aansprakelijk stellen voor kosten die ze hebben gemaakt om bepaalde dingen te doen in mijn tuin.

Zo hebben ze een schuurtje geplaatst, een schutting en een stukje stoep gelegd.
Nu verwachten ze van mij dat ik hun daar dan voor schadeloos stel ,omdat zij dat voor mij zouden hebben gedaan ,terwijl ik ze niets heb gevraagt, tevens willen ze me laten betalen voor dingen die ze mij gratis hebben gegeven, zoals dakplaten ,die mijn zwager van zijn baas had gekregen.

Zelfs een oude schutting van ongeveer 4 tot 5 jaar oud willen ze nog bij mij in rekening brengen en zelfs een tweedehandseschutting?
Dat ik de electra van hun schuurtje betaal en dat ze al 4 tot 5 jaar bij mij gratis een caravan mogen stallen zonder dat ik ze daarvoor iets in rekening breng , daar mag ik niets van zeggen.

Tevens beginnen ze ons aan te vallen over het feit dat er soms wat spullen van mij liggen op wat zij zeggen "hun tuin "is , maar het is mijn eigen tuin???
Ik mag zelfs bijna niet eens meer mijn spullen in mijn eigen tuin neer zetten waar zij ze kunnen zien?

Er word zelfs gewoon tegen ons gezegt van "je moet eens zien wat wij allemaal voor je hebben gedaan" en dat terwijl ik er niet om vraag of ze ergens opdracht voor heb gegeven ?

Wat zijn nu mijn rechten en plichten en wat kan ik nu doen?

Ik zou zeggen dat ze nergens recht op hebben , daar ik ze niet heb gevraagd om dat schuurtje , schutting of stoepje?

Of hebben ze wel het recht om dit te doen?
Ik hoef namelijk dat schuurtje,schutting of stoepje niet perse te hebben.

Ik kan dus wel wat goede raad gebruiken?

zaterdag 4 juni 2011