vriendin geholpen, smoesjes en leugens als bedank

6 reacties

Hallo iedereen,

Ik zit met een groot probleem. Het begon zo: Mijn beste vriendin ontweek haar post, ze wilde haar rekeningen niet zien omdat ze veel stress had van huis uit. (Wij zijn trouwens allebei eerste jaars HBO studenten en ze woonde in een studentenflat). Ik sprak haar hierop aan en toen zijn we samen de brievenbus gaan openmaken om te kijken wat voor rekeningen ze binnen heeft gekregen. Ze wilde dit zelf zien en oplossen omdat ze niet meer op deze manier wilde leven. Er zaten heel wat rekeningen bij, maar de ergste was dat ze een enorme achterstand had op haar huur.

Ze had al 3 maanden niet betaald, er was al een rechtszaak geweest, deze heeft zij uiteraard niet bijgewoond omdat ze haar post had ontweken. Dit ging om een bedrag van 3400 euro. Ik zag dat zij stress had en hierdoor voelde ik me ook niet goed omdat het een goeie vriendin van me was. We hadden samen alle opties bekeken en het bleek dat zij niets kon doen (niet eens een lening kon aanvragen bij de bank). Ik ben die avond naar huis gegaan. Dit bedrag moest binnen 4 dagen geregeld zijn( incl weekend) anders zou haar huis worden ontruimd. Ik sprak mijn vriend, hij merkte dat ik niet mezelf was. We hebben toen samen besloten om haar te helpen.

Ik heb een studentenlening aangevraagd van 1000 euro bij de ING. De meneer achter de balie wist ook van mijn situatie af. Mijn vriend had haar 1834 euro geleend. 500 heb ik haar zelf gegeven ( dit heb ik de dag erna teruggehad) Hij zei dat hij dit voor mij deed. (Wat ik tot op de dag van vandaag erg waardeer). Maar, je ziet het al aankomen.. mijn vriendin heeft elke keer smoesje waarom ze het geld niet heeft. Ze zou me 900 euro geven van haar salaris maar de weekend daarvoor is ze naar Turkije gegaan (dit heeft ze cadeau gekregen van haar ouders wegens de stress zegt ze). Ik heb het geld zelf overgemaakt naar de desbetreffende instantie, ik heb facebookgesprekken, whatsapp gesprekken, smsjes waarin zij dit verklaart. Mijn vriend wil zijn geld ook terug en ik ook omdat mijn rente op de lening stijgt met de maanden mee. We zijn nu al 7 maanden verder.

PLEASE HELP!

maandag 14 oktober 2013