Een van de kinderen laat zich zonder overleg machtigen v.w.b. zorg en bankzaken

1 reactie

Hier een berichtje van een bezorgde kleindochter.
Ik weet natuurlijk niet alles uit 1e lijn, maar maak me genoeg zorgen om hier een onderwerp te plaatsen.

Mijn opa en oma zijn vanuit een aanleunwoning verhuisd naar een verzorgingshuis, dit omdat mijn oma dementie en alzheimer klachten kreeg en niet vertrouwd was in de woning. Er moest meer zorg en toezicht komen.
Tijdens de vakantie heeft mijn tante, zonder medeweten van de overige kinderen (4 in totaal), mijn opa en oma met spoed laten overplaatsen naar het verzorginshuis. Het was volgens haar nodig om hier de kamer te accepteren, echter was het huis het minst gewild bij de overige kinderen (2 van de 4) omdat deze het verst van hun af was (ze wilden de wekelijke c.q. dagelijkse zorg en contact die ze boden blijven voortzetten).
Dit is dus al 1 ding waarin ze zelf heeft gehandeld zonder overleg.

Vervolgens heeft ze ook even uit de school geklapt dat ze zichzelf maar even gemachtigd heeft voor haar ouders v.w.b. de financiele e.o. zaken. Dit ook zonder overleg met de overige kinderen en ook zonder dat de ouders, opa en oma, precies wisten waar zij mee bezig was. Ze zullen overigens wel getekend moeten hebben, maar goed, kan dit zomaar?
Kun je zomaar als 1 van de 4 kinderen, de zorg van de rest van de kinderen ontnemen en ook het toezicht erop en ook zomaar zichzelf machtigen zonder overleg van de overige kinderen.

Dit alles is momenteel niet goed voor de verhoudingen in de familie.
Niemand praat meer met elkaar en eigelijk zijn de ouders de dupe.
De persoon die altijd zorgde voor de ouders, word nu nergens meer in gekend en de dochter die nu alles naar zich toe heeft getrokken heeft zich nooit laten zien bij haar ouders.
Wellicht heeft ze nog iets goed te maken vanwege haar slechte gedrag in het verleden en het links laten liggen van haar ouders, dat zal ... maar hoe kan dit mogelijk zijn, dat iemand op eigen houtje alles regelt en het ook nog voor elkaar krijgt ook.

Het is nu zo erg, dat de overige kinderen nergens iets over te zeggen hebben, ze nergens in gekend worden (zelf als de ouderen ziek zijn, horen ze dit pas een dag later ofzo) ze fungeerd gewoon als een hele slechte doorgeef luik, informeerd te familie ook niet vanwege het gesteggel. NIet juist lijkt mij.
Dit is inmiddels al zo erg, dat ze i.v.m. steeds verslechterende gezondheid, ze herkend mij zelfs niet meer ... , nu toch echt moeten worden overgeplaats naar een andere afdeling voor meer zorg en of een ander huis.
Nu hebben 2 van de 4 kinderen aangegeven, dat ze het dan fijn zouden vinden als opa en oma (hun ouders) dichter in de buurt komen wonen en ook omdat de zorg in het huidige huis te wensen overlaat ...
Echter is de dochter, mijn tante, die alles momenteel regelt druk bezig met leugens en bedrog om ze daar lekker te houden en dreigt ook met 'jullie hebben niks te vertellen, ze gaan daar heen'!!!

WAT TE DOEN !!!!
HELP

Een bezorgde kleindochter die van mening is dat haar opa en oma beter zorg verdienen .... en meer overleg ... om de goede zorg e.d. ook te vinden.

woensdag 12 september 2012