Spoedje: Algehele volmacht, ben niet op de hoogte..risico's. Lang verhaal

3 reacties

L.s,

Een lang verhaal: mijn moeder heeft enkele bedrijfspanden in de verhuur, eigen (groot) huis en is de 74 jaren reeds gepasseerd..dit wel met de nodige kwalen w.o. parkinson
Mijn broer en ik zijn de toekomstige erfgenamen, maar of we goed door 1 deur kunnen: mwa. Geen ruzie maar we komen ook nooit bij elkaar over de vloer. Op papier zijn we broers, zo moet je 't zien.
Nu is het geval: mijn broer regelde al langere tijd bepaalde zaken voor mijn moeder, met name inzake het verhuren (papierwerk enz.) Hier ben ik nooit echt van de op hoogte gesteld, het is zo gegroeid. Hij heeft ook meer kunde van dat soort zaken dan mij. Ik vind het niet zo'n probleem, al wil ik wel iets meer op de hoogte gehouden worden van de gang van zaken. Ik ben tenslotte de broer.

Afijn. Ergens vorig jaar zag ik bij mijn moeder toevallig een papiertje met daarop een Gmail adres. Aangemaakt door mijn broer (zo handig is ze zelf namelijk niet). Ik vond dat vreemd, dit aangezien moeders al jaren hetzelfde, reguliere emailadres heeft. Een emailadres die gewoon op haar laptop toegankelijk is. Er moest dus een reden zijn voor een 2e (klaarblijkelijk "geheim") emailadres. Ik heb het wachtwoord destijds genoteerd, dit voor het geval dat...je weet het nooit. Er moet tenslotte wel een reden zijn voor dat Gmail account.

Nu kijk ik er eigenlijk nooit op, tot vandaag. En nu is me ook duidelijk waarom dat Gmail adres bestaat!
Blijkt dat er recent een emailconversatie is geweest tussen de notaris en haar. De berichtgeving dateert van 9 dagen geleden, een afspraak is gemaakt voor volgende week...dit om een algehele volmacht te ondertekenen!!
Algeheel in de zin dat mijn broer alles kan en mag doen, de panden verkopen, haar eigen huis verkopen..noem maar op. (Heb de PDF met de conceptmachtiging gelezen, dit gaat echt te ver)

Bijzonder is is dat mijn moeder afgelopen week nog 2 x bij me is geweest, praat over koetjes en kalfjes..allesbehalve dit verhaal (terwijl ze 't dus al een paar dagen wist en de afspraak bij de notaris al gepland staat voor volgende week). Waarom ben of word ik niet op de hoogte gesteld?!?

Ik vertrouw mijn broer echter voor geen meter, zeker niet als 't op dit soort zaken (geld) aankomt. Ik heb al wel vaker het gevoel gehad dat ik buitengesloten werd..ik word bijv. nooit op de hoogte gesteld van wat er zakelijk gaande is (nu ben ik ook niet sterk in dat soort zaken, toch wil ik eigenlijk wel weten wat er zoal speelt).
Nu krijg ik echter het gevoel dat ik bewust en volledig buitenspel wordt gezet.

In theorie kan mijn broer per eind april de hele handel aan bijv. panden (aan zichzelf) verkopen voor weinig geld en geen haan die er naar kraait (ja hij moet moeders inlichten, maar stel dat dit een vooropgezet plan is? Ze heeft meer met mijn broer dan met mij en mij op deze manier kunnen ze mij 100% omzeilen)...en dan bijv. lekker op Aruba de koning uit gaan hangen en mij (erfenistechnisch) berooid achterlatend. Ook heeft hij bijv. op medisch vlak de algehele machtiging, ook daar heb ik niks over te zeggen. Toch vreemd dat je eigen moeder enkel ook die volmacht bij mijn broer neerlegt.

Let wel: ik ben hier enkel en alleen achter gekomen door een email te lezen, een email die op een speciaal aangemaakt Gmail-adres (en dus niet voor mij bestemd is danwel toevallig op haar eigen laptop/email te lezen is...bewust?!?!) is verzonden...toevallig dat ik de inloggegevens nog had, anders had ik 't écht nooit kunnen weten.

Kortom: kan dit allemaal zo maar? Moet ik ook niet op de hoogte gesteld worden van een aanstaande machtiging? Had ik die mail nooit gelezen dan had ik 't de komende jaren ook écht niet kunnen weten...moeders zal hier ook niet over beginnen (die kans had ze bijvoorbeeld afgelopen week al gehad toen ze 2 x bij me was)

Kortom: ik krijg sterk de indruk dat ik hier op een vuile doch legale manier voor 100% buitenspel wordt gezet...ook voor de toekomst.

Wat kan ik hier nog tegen beginnen? Dit hele verhaal deugt van geen kant (de geheimzinnigheid er om heen, niks wordt me verteld enz).
Moet ik de notaris z.s.m bellen? Moeders er op aanspreken? Wat is in godsnaam wijsheid?!!?
Waarom is er niet gekozen voor een algemene volmacht voor mij én mijn broer, dan kunnen we samen beslissen (zoals 't m.i. ook hoort, ondanks dat we weinig met elkaar hebben)

Vragen, vragen....belangrijkste: wat is uw visie (deugt dit wel, kan dit wel enz) alsmede wat is er nog aan te doen?

Vr. groet,

Johannes

maandag 28 maart 2016