Buren verbouwen zonder overleg

1 reactie

Wij bewonen samen met onze buren een twee-onder één kap woning uit 1924. Nu hebben de buren zonder overleg met ons een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente en, naar nu blijkt, hier ook al een vergunning voor gekregen.
Hun plan omvat onder andere het verbouwen van het balkon aan de voorzijde van onze woning. Dit balkon is een authentiek en zeer beeldbepalend element in het vooraanzicht van ons huis. De situatie zal dan zo worden dat in plaats van twee identieke originele balkons naast elkaar, nu één origineel en één modern balkon (van glas) naast elkaar te zien zijn aan de voorzijde.
Wij vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente hier toestemming voor heeft gegeven. Van een bevriende architect hebben wij geleerd dat het verlenen van een dergelijke vergunning in Nederland zeer uitzonderlijk is.
Helaas is het in onze gemeente niet nodig om bij een dergelijke verbouwing toestemming van de buren te vragen (dat zou toch verplicht moeten zijn!!). Nu hebben wij niet tijdig bezwaar kunnen maken en lijkt het erop dat we geen enkel recht meer hebben, terwijl het toch ook over óns huis gaat!
Heeft iemand tips over welke wegen we nog zouden kunnen bewandelen?!

zondag 6 april 2014