Buren willen niet betalen voor lekkage

5 reacties

Geachte lezer,

Kunt u ons alstublieft helpen met het volgende dillema:
Sinds afgelopen zomer zijn wij verhuisd naar een huurwoning in de stad.

Sinds oktober hebben wij echter last van lekkage gekregen in de slaapkamer en de aangrenzende keuken. Wij hebben via onze huurbaas al verschillende keren loodgieters laten kijken naar de oorzaak, en wat blijkt: de oorzaak komt niet bij ons vandaan, maar bij onze buren. Zij wonen rechtsboven van ons en de door de lekkage sijpelt het water door onze keuken en slaapkamerwand. Dit leidt tot schimmel , paddenstoelenvorming en broze muren. De buren willen echter geen actie ondernemen om de lekkage te laten maken. De reden zou zijn dat ze daar geen geld voor hebben. Ze hebben het huis lang geleden gekocht. Er valt verder niet mee te praten: het is het type verzamelaar dat je op tv langs ziet komen en de wijkverpleegster komt af en toe langs om te kijken of het nog wel gaat..

De huurbaas staat met met zijn rug tegen de muur: zij mogen geen werklui langs sturen, want het is geen pand van hen. Wij staan dus ook met onze rug tegen de muur, wat kunnen wij nu nog doen? Deze mannen schijnen al jaren voor overlast te zorgen, maar dit wisten wij niet toen we hier kwamen wonen. De lekkage is pas op gaan spelen toen we er een paar maanden zaten, anders waren we hier nooit gaan wonen..

Is er een manier waardoor we deze mannen kan dwingen tot actie over te laten gaan? Hoe kun je bijvoorbeeld achterhalen welke VVE er over dat huis gaat zodat we via die weg iets in gang kunnen zetten?

We zijn bang dat verhuizen de enige optie is.. Daarom zijn tips & tricks heel erg welkom!!

Alvast bedankt,

Anne

dinsdag 21 januari 2014