Buurman wil waterafvoer naast zijn uitbouw, in onze tuin plaatsen. Is het verstandig om hierin toe te stemmen?

2 reacties

Vorig jaar heeft mijn buurman een veranda aan zijn uitbouw laten plaatsen en ik heb er in toegestemd om de waterafvoer naast zijn uitbouw in onze tuin onder de tegels aan te sluiten.
Nu wil mijn buurman het dak van zijn uitbouw vervangen. Hij heeft momenteel de waterafvoer in de spouwmuur zitten, maar dat mag niet meer en moet verplaatst worden. Nu heeft hij gevraagd de waterafvoer langs zijn uitbouw te plaatsen en op hetzelfde punt in de grond aan te sluiten. De afvoer komt uit zijn deel van de dakgoot, vlak tegen mijn grens aan.
Ik heb daar op zich geen probleem mee, het is een hoek waar ik niets mee kan en het is de meest eenvoudige oplossing (voor hem). Hij beweert dat we sowieso gezamenlijk voor de dakgoot verantwoordelijk zijn, maar ik vraag me af wie er voor opdraait als er problemen zijn met de afvoer?
Daarbij woon ik momenteel daar alleen, mijn ex is onlangs verhuisd en we weten nog niet hoe we het met dit huis op gaan lossen. Mogelijk gaan we het verkopen en als de toekomstige bewoner een uitbouw wil plaatsen zit die waterafvoer daar in de weg.
Kan je dit soort dingen ook contractueel vast laten leggen, dat bv de buurman verantwoordelijk blijft voor zijn afvoer in mijn tuin, is het inderdaad zo dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn of heb ik me al in de vingers gesneden met de waterafvoer van de veranda en ben ik alleen verantwoordelijk voor de waterafvoer in mijn tuin, ook al komt deze van de buurman af?

maandag 17 oktober 2011