Buurvrouw laat haar huis aftakelen

3 reacties

Mijn buurvrouw is psychisch in de war: ze heeft regelmatig waanbeelden (ze denkt dat een criminele organisatie achter haar aan zit en dat er 's nachts een Portugees op straat in de lucht aan het schieten is) en heeft inmiddels ruzie met iedereen in de buurt.

Ik heb me zelf een dikke 10 jaar rustig gehouden (gewoon de buurvrouw vermijden, dan kun je ook geen ruzie krijgen), echter laatst is de bom ontploft.

Waar komt het op neer?
Ik had een verstopping in het riool (wortels van mijn eigen haag) en liet een nieuw stuk riool aanleggen. Omdat de haag verwijderd diende te worden, keek ik zo in haar slecht onderhouden tuin. Ik heb toen zelf een schutting van 1 meter hoog op mijn grond neergezet. Mevrouw was het daar niet mee eens, dus hebben we ruzie (ik ben er zelf vrij kalm onder).

Er zijn nu echter een aantal zaken die spelen:
1. Er staat bij de buurvrouw een spar van ca. 10+ meter die aan het aftakelen is. Bovendien zorgen de naalden voor rotzooi in de dakgoten. Ik kan zelf 2x per jaar mijn dakgoot leeg maken, echter de buurvrouw doet dat niet. Gevolg: elke keer zit mijn dakgoot weer vol
2. In de dakgoot achter zit bij de buurvrouw een gat (weggerot). Ik ben bang dat het uiteindelijk ook doorloopt naar mijn dakgoot. Bovendien klettert de regen nu vanuit de dakgoot op een rolluik en tegen de muur. De buitenmuur wordt erg vochtig en er groeit zelfs al mos op. Het betreft hier een deel van haar woning dat aan mijn deel grenst
3. Er is vanuit de bouw (1967) aan de achterzijde een muurtje neergezet als afscheiding (ca. 190cm hoog, 2 meter lang). Deze was vrij wankel, totdat mevrouw deze zomer haar sleutels kwijt was en mijn tuin ingegaan was (wij waren niet thuis), een laddertje tegen de muur zette en er over heen wilde klimmen. Gevolg: ca. 4 rijen stenen afgebrokkeld. Zij vindt dat we dit gezamenlijk moeten oplossen (het is een gemeenschappelijke muur), maar ik ben van mening dat zij het muurtje dient te laten repareren

Verder is haar dakkapel, de boeien aan de zijkant van haar huis en een deel van de kozijnen aan het rotten, enkel omdat ze er niks aan wil doen. Ook heeft ze achter in de tuin nog een boom staan waarbij de taken over mijn schuur groeien, echter ik heb ooit van har toestemming gekregen om die aan mijn kant te snoeien en daar houd ik haar aan. Als laatste groeit haar heg ongeveer 1,5 - 2 meter over het trottoir, met als gevolg dat wij de kliko's op vuilophaaldag er bijna niet meer neer kunnen zetten.

De vraag is hoe ik haar op bovenstaande punten aan kan spreken. Contact leggen met de buurvrouw is bijna onmogelijk (als je aanbelt doet ze niet open en als je haar op straat tegen komt begint ze te schelden).

woensdag 28 oktober 2015