CV rookgas afvoer uit buurmans muur boven mijn dak blokkeert verbouwing.

1 reactie

Mijn buurman heeft drie verdiepingen ik twee. Zijn CV afvoerpijp komt uit diens zijmuur op de tweede verdieping, op ongeveer 50-70 cm van mijn schuine dak. Met een haakse bocht gaat er vervolgens een verticale afvoerbuis langs zijn zijgevel omhoog, tot voorbij zijn dakrand.
Over deze situatie heb ik bij mijn beklag gedaan, jaren geleden tijdens een buuroverleg, vanwege zorgen over luchtkwaliteit in mijn huis.
Naast zorgen over luchtveiligheid, wil ik nu mijn dak verhogen en plat aanleggen, waardoor mijn nieuwe dakrand (die dus tegen zijn muur aan gebouwd moet worden) boven de huidige plek van zijn afvoerbuis zou komen te liggen.

Ik claim dat zijn huidige afstand te klein is volgens regelgeving, wil dat de buis op zijn minst verplaatst wordt waardoor ik kan verbouwen, maar liever nog helemaal uit de zijmuur verdwijnt en naar zijn dak verhuist. (1 etage hoger voor hem)

Mag de buurman die buis daar wel hebben, of mag ik niet eisen dat hij verplaatst wordt (naar zijn dak), omdat het inmiddels al een situatie van ongeveer 8 jaar inmiddels is (ook al heb ik eerder geklaagd en verzocht weg te halen? Foto's beschikbaar.

zondag 17 april 2016