geen onderhoud woning buren, ik nu lekkage

1 reactie

Ik woon hier nu bijna 5 jaar. Mijn buren al bijna 15 jaar. Wij hebben voor een deel houten gevelbekleding die de buren al bijna 15 jaar niet geschilderd hebben. U kunt zich indenken hoe die houten delen er nu inmiddels uitzien..... Vooral de zonkant is compleet verrot. De onderste delen zijn al helemaal vergaan en er zijn behoorlijk gaten ontstaan. Gevolg van die gaten is dat ik nu lekkage heb. Ik heb al ik weet niet hoeveel instanties gebeld, gemaild en binnen gelopen. Overal krijg ik hetzelfde te horen.....dat het schandalig is, dat de buren onderhoudsplicht hebben, dat de staat zeer zeer slecht is, dat de buren echt wat moeten ondernemen.... maar ja verder kunnen ze niks doen. Geen enkele instantie kan iets voor me doen. Zelfs de gemeente heeft geen middelen zeggen ze. Ik sta volgens iedereen in mijn recht, maar waar moet ik mijn recht halen. Mijn buren interesseert het allemaal niks. Ze hebben de gaten dicht laten plakken met speciaal band bedoeld voor dakbedekking, geverfd net als het hout en klaar. Dus niet repareren, maar camoufleren. Zij vinden het prima zo.
Wie kan mij helpen.....
Bij juridisch loket hebben ze alle mogelijke middelen aangereikt, de buren spreek ik al jaren aan op de problemen en ik heb al diverse brieven geschreven naar de buren. Niks boeit ze. Ik ben de wanhoop nabij. Mijn verzekering dekt de schade maar zoals zij zeggen, repareren heeft geen zin zolang de buren het probleem niet oplossen. De verzekering keert 1 keer de schade uit, dus ook repareren kan ik niet. Kijk nu tegen een lelijke plek aan in mijn slaapkamer die groter zal gaan worden en op 2 andere plekken zie ik ook al gelige plekken ontstaan.

De buren hebben ook een boom in de achtertuin staan die tegen de muur op de erfafscheiding drukt en de schuur. Ook daar zal in de toekomst schade aan ontstaan. Ook dat boeit ze niet. Dat zien ze dan wel weer. Toezeggingen die de buren in het verleden hebben gedaan( ze zouden hem 2 jaar geleden gaan verwijderen en al 2x hebben ze gezegt te snoeien) gebeuren ook niet. De boom staat 50cm bij de muur vandaan.....
Niks lijkt ze te interesseren, de overlast boeit ze niet,.....

Wat moet ik nu.....wie heeft hier ervaring mee, wie heeft nog ideeen?????
Kan inmiddels wel janken

donderdag 9 oktober 2014