Gezamelijke muur afgebroken en onze eigen muur op eigen grond ingenomen door buren

1 reactie

Enkele jaren terug toen wij uit verlof terug kwamen hebben de buren verbouwingswerken uitgevoerd zonder ons te verwittigen en zonder bouwvergunning.
Ze hebben de gezamelijke muur afgebroken en geheel onze muur die op onze grond staat ingenomen.Dit wil zeggen vloerpas met 70cm opgehoogd, dakconstuctie en goot aan onze muur bevestigt, elektriciteit en waterleiding in onze muur +dorpler volledig in onze muur ingewerkt. Heb er enkele keren proberen te zoeken om er over te praten zonder ruzie te krijgen maar zonder resultaat.Ik heb dan gedreigt met een rechrzaak en hebben ze een zogezegde gezamelijke muur terugezet bovenop zijn vloer waar er afvoer onderloopt.
Nu zitten we vollop in een rechtzaak, maar de ene fout na de andere blijft gebeuren.
Hun architect heeft dan gezorgd voor een bouwvergunning waar wij natuurlijk ook bezwaar tegen hadden. De eerste was ,ze gingen onze muur die op onze grond staat optrekken en daaraan dakconstructie aan vast maken. De tweede hebben ze dan juist getekend met de scheidingslijn juist maar goot, dorpel en raam blijft aan onze muur.Er is dan bezwaar via Brugge ingediend en die werd geweigerd omdat ze bij ons in het stadhuis hun werk maar beter moeten doen. Waar ik natuurlijk niets wil over horen over hoe ze hun werk doen.Intussen werd er een expertise van rechtbank ingeschakeld om te komen kijken naar de schade en de werken. Er werd ook gevraagd om landmeter in te schakelen maar de buren weigeren natuurlijk. Ze weten maar al te goed dat het onze muur is.Wat kan ik doen om alles beter te verlopen, we hebben ook een advocaat maar heb absoluut geen vertrouwen in het gerecht omdat er te veel fouten gebeuren.Voor wij ons huis kochten is ons gebouw gerealliseert geweest en alles staat op papier. Waarom is alles dan zo moeilijk en worden zij niet gestraft van werken te doen zonder een vergunning. Heb er nog vergeten bij te zeggen dat zijn zijn afvoer loopt in beerput en dan met overloop naar riolering. Waardoor we nog iedere dag stank hebben

woensdag 23 mei 2012