Gezamenlijk herstel brandgang na waterschade

1 reactie

Situatie:
Tijdens heftige regenval is er veel waterschade ontstaan aan de poort/brandgang waar wij aan wonen. De brandgang heeft de vorm van een T. Aan de gehele brandgang liggen totaal 24 huizen. In het liggende deel van de 'T' zitten forse verzakkingen en enkele gaten, waar grote stenen schots en scheef liggen, al dan niet overeind staan in het gat. In het staande deel van de T is ogenschijnlijk alleen aan het begin verzakt. De waterafvoer is zichtbaar op minimaal 1 plek losgeraakt.

Vraag:
Mij is is duidelijk dat wij als bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en herstel van deze poort. Echter mijn vraag is;
Zijn alleen de percelen verantwoordelijk voor de aanliggend aangedane stukken van de brandgang voor herstel van 'hun' gedeelte of zijn alle percelen liggend aan de gehele brandgang verantwoordelijk voor alle onderhoud en herstel? (Zo gebruiken bijvoorbeeld de middelste huizen ook de 'ingang' van de brandgang, en zijn zij er bij gebaat het daar ook gewoon veilig en onderhouden is, hoewel dit niet aan hun perceel grenst.)

Groet,

Jaap van Steen

maandag 28 juli 2014