Hemelwaterafvoer op perceel buren

3 reacties

Geachte Forumleden,
In 1999 heb ik een pand gekocht met een perceel waarop een loods staat van 40 m lang, 6 m breed.Een lange zijde van de loods staat precies op de erfgrens met mijn overburen. De korte zijde van 6 m ligt in het verlengde van de tuin van mijn directe buren. Deze hebben dus geen achteruitgang. De loods is in de jaren 60 gebouwd, de lange zijde van 40 m is niet voorzien van een hemelwaterfavoer, hier loopt dus het water bij mijn buren de tuin in. Deze situatie is al zo vanaf het begin dat de loods geplaatst is. Mijn vorige overburen, waaraan de lange zijde van de loods grenst, hebben de bouw van de loods in de jaren 60 zien plaatsvinden en hebben hier nooit een probleem mee gehad.Er is ook geen riool in deze tuin, de tuin is ca.4 m breed, heeft een smal tegelpad aan mijn loods en de rest is gras.
Nu zijn er circa 3-4 jaar geleden nieuwe buren komen wonen, deze zouden nu graag willen zien dat er een dakgoot geplaatst wordt en dat het hemelwater naar mijn kant geleid wordt of dat ik zorg voor een riool in hun tuin.
Wat is mijn plicht en recht in deze.
Kan dit verjaren, na bijna 50 jaar en had de koper zich beter moeten informeren of ben ik hier toe verplicht?
En als er een verplichting is, tot hoever gaat deze? Dit moet ik ook financieël kunnen dragen en op dit moment zit dat er niet helemaal in.

Bedankt voor elke geplaatste reactie.

Mvg, R Deckers.

donderdag 27 september 2012