inpandig balkon

0 reacties

Ik ben eigenaar van een appartement op de 2de etage [top], augustus 2014 is het appartement onder mij verkocht en zijn de nieuwe eigenaren gaan verbouwen, met veel herrie en grof geweld, scheuren in de gevel en in huis, en losse stenen, en een nieuwe rookgasafvoer gelijk onder mijn raam.
Ik bellen naar de eigenaar en gemeente of dat zo maar kan, gemeente zegt dat dat vergunning vrij is en dat er al een definitieve vergunning is afgegeven voor een inpandig balkon, [op het noord - oosten, bijna geen zon], gelijk onder mijn keuken en boven de keuken van de begane grond [houten tussenvloeren], ik vraag of daar geen toestemming voor nodig is van de 2 overige eigenaren, maar daar gaat de gemeente niet over, vergunning is gegeven punt. ze kunnen alleen maar controleren of het volgens het bouwbesluit is gedaan.
De gevel is een meter naar binnen geplaatst.
Nu zegt mijn advocaat dat het niet haalbaar is om te eisen dat de gevel weer dicht gemaakt word en dat het weer onderdeel word van een verwarmde kamer, want er is niet genoeg belang bij, ondertussen brand mijn cv ketel veel meer mijn gootsteen zit aan de buitengevel en mijn waterleiding ook en die gevel word nu niet meer door een kamer verwarmd, want dat is nu buitenlucht. De rookgas is ondertussen veranderd maar niet conform de installatie voorschriften van de fabrikant.
De eigenaar beroept zich er op dat de VvE niet actief is dus had hij geen toestemming nodig, hij wil het gaan verhuren.
Hij heeft meerdere pandjes in den haag zo verbouwd, hij zou de regels dus heel goed moeten kennen.
Iedereen moet isoleren en energie zuinig worden en hij haalt de kamer onder mijn vloer weg.
Wat kan ik dan nu doen, en mag hij gewoon zijn gang gaan?
M. van Klaveren

vrijdag 27 februari 2015