Kan ik mijn buurman dwingen tot onderhoud van zijn schilderwerk.

9 reacties

Mijn buurman pleegt nauwelijks of geen onderhoud aan zijn schilderwerk/huis. Nu zit er een boeideel van zijn garage in onze tuin die er niet uit ziet (half verrot). Ik heb dat boeideel zelf een 13jaar geleden 1x in de grondverf gezet omdat ik anders tegen een bruin booeideel zat te kijken terwijl de rest licht geschildert is. Ik had van te voren gevraagt of hij dat nog een keer ging schilderen en kreeg te horen dat het een ander project was als de rest van zijn delen.
Ik heb hem zelf toen maar 1x geschildert met de nodige ruzie. want ik zat ongevraagt aan zijn spullen. En in die 13 jaar is er niks meer aan gebeurt. Moet er wel even bij vermelden dat de buurman er geen probleem mee heeft om ongevraagt aan mijn spullen te zitten. Hij schermt steevast met het burgelijk wetboek met regeltjes waar ik me aan moet houden, maar die gelden niet voor hem. Onze struik snoeien die daardoor dood is gegaan, zijn nieuwe uitbouw op onze grond proberen te zetten en de dakgootafvoer versperren zodat ik water overlast krijg omdat ik volgens hem mijn dakgoot niet schoonmaak. en nog veel meer dat hier niet gaat passen.
Het is nu geéscaleert met de nodige gevolgen zodat ik de politie aan de deur kreeg.
Maar dan komt nu mijn vraag: kan ik mijn buurman dwingen tot onderhoud van zijn huis? Want het is toonbaar dat hij de boel verwaarloost met als gevolg dat mijn spullen ook onderhevig zijn aan zijn slechte onderhoud.
(jammer dat ik geen foto's kan plaatsen)

zondag 11 juli 2010