Lekkage bovenburen te verhalen?

9 reacties

Beste allen,

Ik zit midden in de aankoop van een benedenwoning. Het is duidelijk dat er een grote lekkage is geweest afkomstig van de bovenburen. Dit heeft de beheerder van het huis erboven ook bevestigt. De douche is inmiddels gerepareerd maar de schade is aanzienlijk. Veel water in kelder, de vloeren en muren staat de schimmel op en ga zo maar door. De prijs van het huis is dan ook laag.

Ik wil donderdag een bod doen onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring. Ik vraag mij af of ik uiteindelijk als nieuwe eigenaar de bovenbuurman alsnog aansprakelijk kan stellen en de waterschade of een deel ervan op hem (zijn verzekering) kan verhalen. Ik heb hem hier al over gesproken en hij vertelde dat hij goed verzekerd is maar dat hij de huidige eigenaar maar niet te pakken krijgt en dat hij het daarom heeft laten zitten, de lekkage is inmiddels wel verholpen een maand geleden.

Het lijkt mij dat ik het huis koop met incl de schade die het heeft. Volgende week laat ik een expert een rapport opmaken en dan zou ik daarmee eventueel naar de bovenbuurman kunnen stappen zodra ik de nieuwe eigenaar ben. (de VVE is overigens niet actief indien dit nog belangrijk zou zijn)

Ik hoor graag jullie tips!

Hartelijk dank.

Vriendelijke groet,

Florian

woensdag 15 mei 2013