lekkage door schoorsteen, wiens verantwoordelijkheid?

3 reacties

Ik woon sinds 1,5 jr. in een koophuis, een tussenwoning. Er is een schoorsteen die ik deel met de buren. Bij flinke regen en wind bleek er op mijn zolder ter hoogte van de schoorsteen wat water te lekken. Ik hoorde van mijn buurvrouw dat het aan hun kant nog erger was en al langere tijd. Zij zou zelfs al een enige tijd water opvangen door kommen op de zoldertrap te plaatsen.
Ik vertelde de buurvrouw dat ik naar mijn lekkage ging laten kijken en heb dat ook gedaan. Aan mijn kant constanteerde de dakspecialist een haarscheurtje en repareerde die. Het koste mij ca. € 50,-. Maar de vakman vertelde dat er aan de kant van de buren meer aan de hand was, er zou een renovatie van de schoorsteen nodig zijn.
Vandaag kwam mijn buurman langs met een offerte die hij had ontvangen voor renovatie van de schoorsteen. Hij vroeg me hier naar te kijken om vervolgens samen te beslissen wat we ermee gaan doen. En met de kosten natuurlijk...
Ik weet echter niet wat hier nu precies mijn verantwoordelijk is. Beiden maken we geen gebruik van de schoorsteen, dwz, deze zit voor beiden aan de kant van de gang en er is volgens mij slechts een ontluchtingskanaal. Ik wil niet de onredelijke buurman zijn. Maar de helft van € 1600,- betalen voor een schoorsteen waar vermoedelijk door mijn buren al eerder iets aan gedaan had moeten worden, lijkt mij teveel van het redelijke.
Kan iemand mij van wat advies voorzien aub. Alvast bedankt!

maandag 7 februari 2011