Mag de buurman mijn dakgoot (laten) splitsen, en mijn gedeelte dus isoleren zonder afvoer, en wat kan ik hier tegen doen?

5 reacties

Onderwerp: Splitsen gezamelijke dakgoot.

Mijn buren hebben vorig jaar april 2010 een uitbouw laten plaatsen.
Hierbij hebben ze geen rekening gehouden met de dakgoot afvoer op de riolering, deze aansluiting op de riolering is afgesloten, en hierover is de uitbouw geplaatst.
Het hemelwater stroomt nu op de uitbouw, en aan de zijkant van de uitbouw loopt een pijp de tuin van de buren in.
We hebben één dakgoot afvoer voor beide (twee onder één kap) woningen.
Dit zit volgens mij al zo vanaf de bouw van de woningen (1925).

Nu stopt de buurman de afvoer dicht, eerst bovenin met een handdoek welke ik er uit heb gehaald, en later onderin de pijp welke halverwege de uitbouw uitkomt, hier kan ik niet bij zonder op hun uitbouw te lopen, zodat ik de prop er niet uit kan halen.

Enige tijd geleden was de prop er door de waterdruk uit geschoten, en lag op de uitbouw.
Op vrijdag 26 augustus 2011 was er een flinke regenbui en zag ik dat de buurman bezig was de prop terug te stoppen, toen ik hem hierop aansprak waarom hij dit deed, gaf hij als reden dat zijn tuin vol liep met water.
Toen ik aangaf dat dit geen oplossing is en dat de dakgoot vol loopt en overstroomt boven onze achterdeur leek hij daar geen problemen mee te hebben.

Dezelfde dag kwam de buurman aan de deur en gaf aan dat ik twee weken de tijd had om zelf voor een afvoer te zorgen en dat hij de dakgoot gaat splitsen.

Ik ben van mening dat ik er niet voor hoef te zorgen om de afvoer op de riolering aan te sluiten, maar dat de buren hier rekening mee hadden moeten houden tijdens het bouwen van de uitbouw.

Mijn vraag: mag de buurman mijn dakgoot (laten) splitsen, en mijn gedeelte dus isoleren zonder afvoer, en wat kan ik hier tegen doen?

Met vriendelijke groet,
PIR.
2-9-2011

De twee weken zijn voorbij, de buurman heeft inderdaad een aannemer ingeschakeld, afgelopen zaterdag 10-09-2011 is deze langs geweest, niet om de dakgoot te splitsen, maar om de afvoer op de riolering (bij de buren) aan te sluiten, eind goed al goed.

Met vriendelijke groet,
PIR.
11-9-2011

vrijdag 2 september 2011