Nieuwbouw van de buren

0 reacties

Mijn achterbuurman is vorig jaar overleden. Zijn huis is in de stille verkoop gezet en verkocht. De nieuwe buren hebben een vergunning aangevraagd voor het verbouwen/renoveren/nieuwbouw op het perceel. Ondanks dat ze het niet verplicht zijn ons in te lichten valt het toch wel onder de fatsoensnormen om je buren te vertellen van je bouwplannen. Zeker als het een grote verbouwing is.
Dit fatsoen hebben ze helaas niet op kunnen brengen en nu zitten wij met de gebakken peren. We wisten niet dat het huis al verkocht was en dus ook niet dat de vergunning al was aangevraagd en hebben derhalve ook niet op tijd bezwaar kunnen maken. Toen ze begonnen met slopen was de bezwaartermijn al verstreken.
Ons huis heeft aan de zijkant, op de eerste verdieping 2 ramen. Er is een steegje tussen de percelen. De nieuwbouw van de buren is in plaats gekomen van een garage, er staat nu een woning. De bovenverdieping van die woning blokkeert volledig onze 2 ramen.
Gevolg is dus dat wij heel veel licht missen in de 2 kamers boven.
Ik heb de Das al ingeschakeld, die heeft als antwoord dat er niks meer aan te doen is, alles is volgens de regels gedaan.
Ik heb de gemeente gemaild, daarvan kreeg ik als antwoord dat ik de krant maar in de gaten had moeten houden en bezwaar had moeten maken.

Is het echt zo simpel?? Hoe zit het dan met art. 37 bk 5?
Dat heeft voor mij dus uiteindelijk totaal geen waarde omdat ik niet op tijd bezwaar heb gemaakt?

Is er iemand die ons nog kan helpen?

Vr. gr. Natasja

dinsdag 24 april 2012