Raam en dakterras grenzend aan erfafscheiding.

0 reacties

Beste mensen,

Als volgt ik heb een probleem er is een nieuwe eigenaar gekomen in het pand naast ons op zich geen probleem, maar hij gaat dit verbouwen in 9 studio's en onderverhuren op zich ook geen probleem maar nu heeft hij in de muur die als erfafscheiding dient 2 klapramen ingezet met doorzichtig glas die bij ons in de tuin dus uitkomen. ook is er een dakterras die evenredig is met de erfafscheiding aan de andere kant. ik heb geen afspraken gemaakt omtrent deze beide gevallen met de nieuwe of oude eigenaar. kan ik hier iets tegen doen? want volgens mij is dit niet toegestaan volgens het burgerlijk wetboek artikel 5:50 en 5:51.

Ik moet er wel bij zeggen dat het dakterras al stond toen we het huis kochten de ramen niet die zijn recentelijk. Ik had er geen benul van dat er grenzen waren die toegepast moesten worden omtrent een dakterras en privacy. maar nu ik dat wel weet ben ik benieuwd of ik daar iets tegen kan doen.

De oude eigenaar was de eigenaar van beide panden en heeft daardoor waarschijnlijk niet gekeken naar de wettelijk maten. maar goed alle hulp en advies is welkom.

Alvast bedankt

maandag 20 augustus 2012