reparatiekosten - wie betaalt?

5 reacties

Mijn bhuren hebben zich, na overleg, aangesloten op mijn videofoon systeem. Na de aansluiting heeft zich een probleem voorgedaan met kortsluiting. Ik heb hen gevraagd dit te fixen, en bij onderzoek aan zowel hun als mijn apparaat is er voor 700 euro aan reparaties aangebracht, zonder overleg met mij (ik zou altijd van te voren een offerte aanvragen). Ik heb vantevoren aangegeven dat als het hele grapje meer dan 200 euro totaal zou kosten, het van mij niet gerepareerd hoefde te worden.

Nu zit het installatiebedrijf al een half jaar achter hun geld aan: ik vind het te duur en heb geen toezegging/opdracht gegeven voor reparatie, en de buren eisen dat ik de helft mee betaal. Ik heb contact gehad met het installatie bedrijf en zij geven aan dat het apparaat van de buren defect was, niet het mijne.

De buren hebben nu het installatie bedrijf opdracht gegeven de rekening te splitsen en mij een rekening voor 50% van het totaal bedrag te sturen. Deze zou ik binnen 8 dagen moeten betalen. Tevens heeft mijn systeem nu storing (flikkerend beeld).

Ik zit dus met het volgende:
- ik had een goed systeem
- na aansluiting buren was er kortsluiting
- reparatie kosten niet overlegd, wel opdracht gegeven
- kortsluiting zat in systeem buren

Nu zou ik dus voor 350 euro kosten moeten betalen die ik niet heb willen maken en ik zit met een systeem wat niet meer voldoende werkt. Wat is jullie advies?

dinsdag 11 februari 2014