Rotte dakkapel door weigeren onderhoud vve

4 reacties

Mijn vriendin heeft een dakkapel en meerdere malen aangegeven bij de vve dat er meer schilder onderhoudswerkzaamheden moesten gebeuren, dit werd steevast afgewezen door 2 leden uit de vve met als argument dat dat niet nodig was. De vve bestaat uit 4 leden en er wordt gestemd over deze onderhoudwerkzaamheden.
Er is voor het laatst 7 jaar geleden geschilderd(?), en inmiddels zit zij met een half verrot dakkapel en een berg achterstallig schilder onderhoud, dus wie weet wat er nog meer bij komt.
De enige opties waren zelf een schilder laten komen en de boel laten verven op eigen kosten(1e en 2e etage), of naar het kantongerecht om gelijk te halen.
De eerste optie is eigenlijk van de gekke aangezien ze elke maand geld in de vve stort voor het onderhoud van het huis, de 2e optie maakt de relatie met de buren natuurlijk niet beter.
We hebben een specialist naar de kapel laten kijken en deze bevestigt dat hij kapot is door achterstallig onderhoud en gaan rotten door water van buitenaf.
Wij willen de 2 leden die continu de onderhoudswerkzaamheden weigerde aansprakelijk stellen voor de rotte dakkapel maar daar zit dus nog een probleem,
de eerste is een jaar geleden overleden en de andere staat onder behandeling bij een psychiater en waait met alle winden mee behalve de goeie.
De nieuwe beneden buurman heeft wel in de gaten dat er achterstallig onderhoud is en heeft inmiddels de onderhoudswerkzaamheden samen met ons in gang gezet.
Een nieuwe dakkapel gaat ons 3250 euro kosten en we willen graag wat van deze kosten verhalen op vve of de weigerende leden, is dit haalbaar?
Zelf ben ik pas een maand of 4 op de hoogte van het achterstallig onderhoud want onze relatie is nu 7 maanden pril.
Zowiezo wil ik een rechtspositie laten bepalen omdat ik denk dat wij recht hebben op vergoeding of vanuit de vve of van de weigerende leden.

Graag uw mening hierover

woensdag 19 februari 2014