Splitsingsakte voor een dakterras

0 reacties

Beste heer/mevrouw,

Wij wonen in Amsterdam in een pand met 5 appartementen. Wij wonen op de bovenste verdieping en willen graag een dakterras plaatsen. Nu hebben wij de bouwvergunning van de Gemeente ontvangen en hebben wij de toestemming aan de VVE gevraagd.

Helaas wil 1 VVE lid geen toestemming verlenen voor het splitsen van de akte en daardoor geeft hij geen toestemming tot het plaatsen van een dakterras. Deze persoon woont zelf op de eerste verdieping. Inmiddels hebben wij al 3 vergaderingen gehad met elkaar waarin deze persoon telkens met nieuwe redenen komt om ons de toestemming niet te verlenen. Wij zoeken telkens met hem naar oplossingen. Bijvoorbeeld:
- Meneer wilde zonnepanelen --> oplossing, wij nemen op in de akte dat er ruimte overblijft voor de panelen op het dak.
- Meneer was bang dat de fundering het niet hield --> Oplossing, wij hebben een bouwtechnisch rapport laten maken waarin stond dat het gewoon mogelijk is.
- Meneer wil opeens ook een dakterras --> oplossing --> wij verlenen hem toegang als hij graag gebruik wilt maken.
- Meneer denkt dat wij het onderhoud niet kunnen betalen --> Oplossing, wij regelen een verzekering voor schade en wij behouden een potje waarvan we het onderhoud financieren.

Keer op keer kwamen er nieuwe redenen dat hij niet wilde dat wij het dakterras zouden plaatsen. Inmiddels zijn wij er achter gekomen dat wij door stemming en bij een meerderheid van stemmen de splitsing alsnog kunnen laten plaats vinden.

Onze vraag nu is klopt dit en hebben de hypotheekverstrekkers nog invloed en wat zijn eventuele andere oplossingen om toch dit dakterras te kunnen plaatsen?

Wij horen graag van u.

Met vriendelijke groet,

Niels

maandag 11 augustus 2014