Tegenwerken van woning splitsen ondanks toezegging, funderingswerkzaamheden door buren

0 reacties

Wij willen heel graag onze woning splitsen (nu 1 woning met 2 eigenaren), hiertoe zijn in de afgelopen jaren alle voorzieningen voor getroffen incl een groot funderingsherstelwerkzaamheden(2012). Om de puntjes op de i te zetten en ook de vaart (?) erin te houden hebben wij vorig jaar onze benedenburen een brief geschreven met een wenselijke tijdspanne om de uiteindelijke splitsing definitief te maken. Hiertoe moesten nog een aantal zaken geregeld worden. Ook deze werden onderling afgetikt en akkoord bevonden.

Helaas werd de eerste datum al verzuimd en waren de afgesproken werkzaamheden (door de buurman) niet gedaan. Wij hebben alles klaar, waarop wij opnieuw data hebben vast gelegd, die wederom door hen geaccepteerd zijn Maar helaas traineert 9 dagen voor indien van de vergunning wordt deze opnieuw getraineerd door de buren door 'out of the blue' eisen te gaan stellen aan de vloeren in het huis , anders ondertekent ze niet de aanvraag bij de gemeente om te splitsen) . (wetenschap: wij wonen hier al 20 jaar, nooit was het geluid een probleem, het is een oud huis) Daarnaast hebben wij al voorgesteld dat we het best willen laten controleren door een deskundige op het gebied van geluid. 

Nb deze actie heeft niets te maken met splitsen van de woning. Goed om te weten is: wij zijn gezamenlijk gebonden aan 1 hypotheek, wel gesplitst in twee delen (ieder huishouden betaald zijn eigen hypotheek)

dinsdag 9 februari 2016