Wie draait er op voor mijn nieuwe riool?

0 reacties

In september vorig jaar kocht ik een huis en helaas begonnen er in December al problemen met ons riool. Alles zat verstopt en de kelder liep onder water. We hebben een bedrijf laten komen om de problemen te verhelpen, maar helaas was het 2 maanden later weer raak!
Het desbetreffende bedrijf gaf aan dat het probleem waarschijnlijk bij de buurvrouw lag. We delen met 3 huizen het riool.. Vanaf onze woning gaat het riool onder de aanbouw van de buurvrouw naar de buurman toe en vanaf daar loopt het naar het gezamenlijk riool..
Al snel bleek dat de aanbouw van de buurvrouw zwaar verouderd is en dusdanig aan het verzakken. Bij ons bleven de problemen zich voordoen.. Onze kelder stond constant onder water omdat het water door de verstopping nergens heen kon. Douchen, wassen of naar de WC gaan het kon allemaal niet meer.. Inmiddels liepen de kosten hoog op! Inmiddels had de buurvrouw al een aanvraag gedaan bij een aannemer om haar aanbouw te laten vervangen. Dat ging ontzettend veel geld kosten en moest een tweede hypotheek afsluiten, maar helaas werd die geweigerd. Wij waren dus genoodzaakt om een eigen riool aan te laten leggen. De kosten daarvan waren ongeveer € 2.000,-!! Nu willen wij de kosten hiervan op de buurvrouw, maar de vraag is: "Kan dat?" Het zou toch eigenlijk oneerlijk zijn dat wij voor kosten opdraaien zonder dat we daar iets aan kunnen doen?

vrijdag 20 juli 2012