Wie kan ons uit brand helpen???

7 reacties

Beste Eerste Hulp Bij Recht,
Wie kan ons uit brand helpen?
Mij vrouw heeft astma en ik ga niet akkoord om de pijpen en leiding
te veranderen of aan te aanpassen en te koppelen aan onze (asbest) leiding . (straks krijgen wij allemaal ellende!!!).
Mogen wij de doorgang in onze huis weigeren?
Medio augustus 2012 Secretaris van flatvereniging en twee mannen van firma ‘’H’’ stonde aan mijn deur met de secretaris die vertelde mij, dat mijn buurman die op nr. 22 woont een lekkage heeft . Deze twee mannen van de firma ''H'' hebben gekeken in mijn badkamer en keuken.
Ik liep naar beneden naar mijn buurman nr.22 om te kijken wat er was gebeurd, en heb ik de vraag gesteld naar mijn buurman ''Heb je lekkage ?''nee.,- Mijn buurvrouw heeft lekkage op nr.20'' Ik heb gekeken in de kast waar de leiding zich bevond en deze leiding is in goede staat. Ik ben ook bij nr. 20 geweest en gekeken naar de lekkage die in de keuken was wat mij verbaasde dat de lekkage op dezelfde plek was ,als in het jaar 2010.
Op 5 september ,omstreeks 19:00 uur was mijn vrouw thuis. Omstreeks dit tijdstip hoorde mijn vrouw , dat mijn buurman bezig was met het slopen in het keuken muurtje. Er was meer dan 5 keer hard geslagen en gezaagd.
(n.b.) de buurman op nr. 22 is bevriend met een de bestuursleden)
donderdag 6 september 2012 om 07:11 uur begon de firma 'H'' te boren bij nr.20.
Later kwamen secretaris en de twee mannen van de firma langs en hebben gezegd dat op nr. 22 mijn buurman een lekkage heeft.
zaterdag 8 september 2012 ben ik bij nr. 20 geweest en mw. ontkent dat er 2010 de loodgieter was geweest die verteld dat de schoorsteen de lekkage aan haar woning heeft veroorzaak .....bizar (d.d. 15 november 2010 verslag algemene ledenvergadering ...mw...deelt mee(secretaris) dat de schoorsteen boven haar woning volgens de loodgieter , die de lekkage aan haar woning heeft verholpen , zeer slecht is '') en secretaris, wil afdwingen dat wij toestemming geven om de 2 dikke buizen-pijpen(een schoorsteenbuis ?en een water pijp)te plaatsen in onze badkamer. Mijn waterleiding is uitgebreid en kan dat niet opgeven voor pvc pijpen.
Op 17 september 2012 ik heb gebeld naar ''H'' en heb ik hem gemeld dat de werkzaamheden die ''H'' wil uitvoeren bij ons niet door gaat.
Ik heb gezegd dat zonder onze toestemming ''H'' 2 pvc pijpen wil plaatsen, 1 schoorsteenbuis??? En een andere waterleiding pijp.
Om 10:30uur is bij ons Milieuadvies gewest.
(zie rapport) ...''Zoals al eerder vastgesteld door uzelf en ook door ons visueel vastgesteld, zijn er in de badkamer en keuken standleiding voor het riool aanwezig van asbestverdachte materiaal...''..''Wat betreft werkzaamheden aan deze leidingen adviseren wij deze te laten uitvoeren door een gecertificeerde asbestverwijderaar volgens de SC530.De werkzaamheden dienen dan wel door het gehele gebouw doorgezet te worden , want asbest mag niet afgezaagd of gebroken worden en dit dient dan ook met medewerking en toestemming van alle bewoners/eigenaren te gebeuren...''

Om 14:00uur kwam Lid van Coöperatieve flatexploitatievereniging bij ons aan de deur (ik ben echt verbaasd!!!) Dan vraag ik mij af waarom de secretaris van Coöperatieve flatexploitatievereniging niet is langsgekomen is ons geheel en raadsel???
De lid met ironische glimlach , ik heb hem verteld dat ‘’ de lekkage ‘’ die wij veroorzaakt hebben niet bestaat, het bestuur heeft ons in de maling genomen .Secretaris verspreid leugens en wil namens het bestuur de 2 pvc pijpen van een schoorsteenbuizen in onze keuken en badkamer een waterleiding pijp plaatsen. Ik heb gezegd dat wij hierdoor ellende krijgen en beneden plezier heeft !!! Lid heeft gezegd dat het bestuur deze pijpen niet gaan plaatsen in onze woning en nu heeft Lid allen gevraagd om in verband met lekkage die d.d. 5 september 2012 om 19:00uur mijn buurman bewust meer den 5 keer hard geslagen en gezaagd in de leiding. En wij hebben hiervoor nooit toestemming gegeven. Er mag geen toestemming worden gegeven voor activiteiten die schade toebrengen naar onze leiding.
En Lid verteld dat ''H'' in verband met asbest niet geschikt is om deze werkzaamheden uitvoeren (vreemd dat enkele dagen geleden ''H'' wel bereid was de werkzaamheden uit te voeren !!!!). In de brief d.d. 6 oktober 2012 Coöperatieve Flatexploitatievereniging...''Naar aanleiding van de geconstateerde lekkage berichten wij u dat wij ''H'' opdracht hebben gegeven tot vervanging van de standleiding’’ (zie bijlage:2). n. b. standleiding is van asbest!!!
De leidingen die ''H'' wil aanbrengen neemt zodanig veel plaats in (pvc 15x15x150, 15x15x250) dat de wasmachine zou moeten verplaatsen naar een andere ruimte en als gevolg daarvan de afvoer moet verplaatsen. Daarnaast moeten de kasten en de spiegel uit de badkamer om ruimte te maken voor deze grote koker die willen aansluiten aan de bocht die is van asbest. Ook moet de radiator verplaats worden met de kosten en ongemakken van die en daarnaast zou de koker onder het verlaagde plafond doorlopen.
d.d. 17 oktober 2012 20.00uur bezoek van de voorzitter van Flatexploitatievereniging,hij heeft verteld dat 23 oktober 2012 om 16.00uur wil langskomen met firma 'H'' om te kijken waar loopt leiding. Het bestuur van onze coöperatie willen ons dwingen om pvc buis 11x11x150 van doucheputje van de bovenbuurman aansluiten beneden bij ons in de keuken op de keukenafvoer. Maar als de boven buurman doucheputje door de koker naar beneden door ons laat lopen. Dat betekent dat wij krijgen daar veel problemen van.
Loop ik dan het risico dat de keuken afvoer niet kan verdragen..?
In het keukenkasje is de wateraansluiting van de vaatwasser, die afvoer via een sifon met extra tuitje onder de gootsteen aangesloten is.
Wij krijgen dan stank overlast, afvoer verstopping.
Als firma 'H'de koker 11x11x150 aansluiten onder plint dan moet ik mijn 2 schuiflades weggooien en sokkelsteun van kasten afzagen.
Ik moet er niet aan te denken.
-Waarom de afvoer van bovenbuurman nr. 38 niet aansluiten op de bestaande afvoer in de beton vloer te maken???
-Waarom putje niet aangesloten op de afvoer van mijn boven buurman???
Ik denk dat de gehele afvoer van loods is want de standleiding is van asbest.
-Een asbest leiding mag ‘’nooit’’ door firma 'H' verwijderen worden. Dit dient ook met een sloop vergunning te gebruiken. Het bewerken van asbest mag niet, dus moet hij er in z’n geheel uit.
-Op welke wijze wordt de standleiding geplaats?
-Wat is de oorzaak van de lekkage beneden?
-Bovendien de beoordeling van de werkzaamheden van 'H' is 6,7.
Ik heeft veel geld uitgegeven om ons badkamer en keuken in de huidige staat te krijgen en hoeft dan ook niet te accepteren dat hier grote permanente wijzingen in worden aangebracht.
-Het bestuur op papier moet zetten wat willen, wanner en waarom.
Tot nu toe alles mondeling word gedaan.
-De overzicht van vervangen standleiding werkzaamheden wind ik niet transparant.
-Het bestuur wil goedkoper werkzaamheden uitvoeren om te vervangen standleiding!!!!
-Voordat het firma 'H' ga slopen bij buurman nr.38 wil ik eerst weten:
1-Op welke diepte is de afvoerleiding ongeveer mogen verwachten?
2-Hoe groot is de kans dat de afvoer de smeervloer helemaal van loods /gietijzer is (huis is van 1959/60)?
3-Veder vragen wij het 'H' een tekening van ter vervangen de standleiding.

Badkamer van Fam. nr.30,het plafond is verlaag met de spotjes. Boven het plafond is asbestcement licht beige van kleur en water leiding van loods is in slecht staat.
Als 'H' ga slopen bestaande tegelvloer badkamer van buurman nr.38 ik krijgen grote probleem!!!!
Mijn huis dateert uit 1959/60 en de badkamer en keuken standleidingen voor het riool aanwezig van asbestverdacht materiaal (badkamer- waterleiding loden , asbestcement ; asbest afvoer leiding –keuken. Ik woon in een flatgebouw dat is koopwoning. Ik woon op de 1e etage.
Alle privé gedeelte separaat op een gemeenschappelijke riolering zijn aangesloten –die onder het pand loopt en vandaar tot aan de gemeentelijke riolering tot de gemeenschappelijke zaken zal behoren- is er een gerede kans dat de Akte van Splitsing bepaalt , dat ieders eigen leiding tot aan die riolering voor eigen rekening en risico van de betrokken eigenaar is. Het is namelijk gebruikelijk, leidingen in de privé gedeelte die alleen voor dat privé gedeelte dienen , ook privé te verklaren.

In afwijking van het in artikel 9 lid 1 onder b bepaalde, worden de electriciteits-, gas-, water- en telefoonleidingen, alsmede de centrale verwarmings- installatie, voor zover gelegen binnen de privé-gedeelten ten behoeve waarvan zij bij uitsluiting strekken, tot het betreffende privé-gedeelte gerekend.

Artikel 8 lid 2 –Elk lid is verplicht zijn privé-gedeelte voor zijn rekening behoorlijk te onderhouden. Tot dat onderhoud behoort met name het schilder-, behang- en tegelwerk ,de afwerklagen van vloeren, plafonds , het stucwerk, het schoonhouden en ontstoppen van alle sanitair en leidingen, de reparatie en vervanging van hang- en sluitwerk aan deuren , alsmede het schoonhouden van ramen
en deuren, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde , welke de scheiding vormen tussen de gemeenschappelijke gedeelte en zijn privé –gedeelte.

Wij stellen uw hulp zeer op prijs.

zaterdag 20 oktober 2012