Aanrijding door loslopende hond

4 reacties

Beste,

Onlangs heb ik een aanrijding gehad met een persoon door een loslopende hond van zijn vriendin.

Hieronder de gebeurtenissen:
De weg is niet verlicht. Het zicht is hierdoor en ook door de bocht in de weg, zeer beperkt.
Aan de linkerzijde van de weg stond een vrouw in de berm, een hond vasthoudende, die vrouw gebaarde met lichte paniek dat er iets aan de hand was waarbij ze ook voor mij onverstaanbare woorden riep. Ik reageerde hierop door het gas van de auto los te laten en keek hierna weer voor mij/vooruit waar een man midden op de weg stond. Zodra ik de man zag, heb ik meteen geremd en zo getracht/geprobeerd een aanrijding te voorkomen. Echter was het al te laat en schampte ik de man met de linker voorkant van mijn auto. Waarbij hij lichte verwondingen aan zijn been/knie opliep. (en mijn auto diverse voorschades)
De man was volledig in het zwart gekleed en droeg niets van verlichting bij zich, waardoor hij zeer slecht zichtbaar was op de onverlichte weg.

De man stond midden op de weg omdat hij een hond vast moest houden omdat deze niet aangelijnd was, terwijl dat wel zou moeten volgens Artikel 2:57 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2018 gemeente ..... De man was bang dat de hond aangereden zou worden, de hond was niet bij de aanrijding betrokken. Beide honden zijn van de vriendin van de man.

Nadat de aanrijding plaatsvond had de man zijn emoties niet onder controle en sloeg de zijruit van mijn auto in, waarbij ik verwondingen opliep van het glas en mijn auto veel extra schade toegedaan werd.

Bij thuiskomst bleek dat ik diverse verwondingen heb opgelopen, van het glas, en van het fysieke intentionele contact van de heer...

Nu zit ik dus met de vraag wie waarvoor schuldig/aansprakelijk is.

Er is politie/ambulance ter plaatse geweest en de man is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

maandag 7 mei 2018