Allebei uitwijken voor file en hij achterop bij mij

3 reacties

Dag allemaal,

Voor de jaarwisseling reed ik op een 4baans snelweg (dus 2links en 2 rechts). Iemand zat al geruime tijd dicht achterop mij. We reden beiden op de linkerstrook. De auto's voor mij op de linker strook remden opeens abrupt, waardoor ik hard moest remmen. Omdat de rechter baan zowel voor als achter mij vrij was , verplaatste ik mij naar rechts (uitwijken).

Diegene achter mij volgde mij in deze beweging (van links naar rechts) en botste uiteindelijk alsnog achterop mij. We hebben dit opgetekend in het formulier: allebei van stroken wisselen ivm filevorming, en hij vinkte aan dat hij achterop reed.

Unive is mijn rechtsbijstandverzekering. Zij hebben zijn verzekering aangeschreven. De tegenpartij erkent geen schuld en wijst erop dat ik van rijstrook wisselde. Unive heeft nu teruggeschreven dat de tegenpartij dat zelf ook deed, en dat hij achterop botste omdat hij te weinig afstand hield.

Unive verteld mij dat er nu een kans is dat ik geen geld krijg, of gedeelde verantwoordelijkheid. Ik sta hier best van te kijken: Hij kleeft, ik wijk uit naar een vrije strook, hij ook en botst op mij!

Unive geeft aan dat het schadebeeld niet in mijn voordeel spreekt. Zijn linker voorkant is tegen mij rechtervoorkant gebotst. Gelukkig staat in de verklaring dat we allebei op de linker rijstrook zaten.

Er is 4000 euro schade aan mijn auto, en die van hem misschien nog meer. Heeft iemand hier advies/tips/ervaring mee? Ik zit hier best van te balen!

Groet Patrick

vrijdag 13 januari 2017