Ongeluk met scooter door schrik, zonder contact te maken

5 reacties

Mijn dochter, 23 jaar, werkt als 'pizzabezorger' op een scooter. Gisterenavond reed ze achter een echtpaar op een scooter in de bebouwde kom. Zij reden nogal midden op de weg. Toen de weg wat breder werd, haalde ze de scooter in. Nogal ruim want ze ging (moest) aan de andere kant van de weg rijden. Bijna meteen daar na hoort ze een klap achter zich. Ze kijkt om en ziet dat de scooter die ze inhaalde tegen een hek langs de weg is gereden. Uit bezorgdheid en aardigheid draait ze om om te kijken of ze kan helpen. De man van het echtpaar komt naar haar toe gelopen en slaat haar voordat ze het doorheeft: blijkt dat hij geschrokken is van de inhaalactie van mijn dochter en daardoor de controle over de scooter verloren is. De vrouw is gewond en er moet zelfs een ziekenauto aan de pas komen. Ook de politie komt erbij.

De politie zegt dat er een schadeformulier moet worden ingevuld. Mijn dochter vult haar gegevens in bij 'bestuurder'. De rest wil ze laten invullen door haar werkgever in wiens opdracht ze reed en van wie ook de scooter is.

Nu heeft mijn dochter niets geks gedaan: er is geen contact geweest. De man schrok simpelweg van haar inhaalactie. Ze kan nu toch onmogelijk aansprakelijk worden gesteld voor dit ongeluk? Er zijn geen getuigen verder. Het is duidelijk dat er geen contact is geweest en de man heeft excuses aangeboden dat hij geslagen heeft maar alsnog wil hij de schade verhalen op, als het kan, de werkgever van mijn dochter en anders op mijn dochter zelf.

De werkgever doet sowieso al moeilijk omdat hij vindt dat zijn scooter niets verzoorzaakt heeft en niet bij het ongeluk betrokken is dus moet het echtpaar het maar uitvechten met mijn dochter.

1. Mag de werkgever dit doen? Is hij niet verplicht het schadeformulier in te vullen omdat het zijn scooter betreft en mijn dochter voor hem aan het werk was?

2. Kan iemand als schuldige worden aangewezen terwijl die persoon niets geks heeft gedaan? De man op de scooter schrok simpelweg: ze heeft hem niet afgesneden of daadwerkelijk iets veroorzaakt.

maandag 5 februari 2018