Webshops, incassobureaus en een rechtzaak

1 reactie

Eind vorig jaar wilde ik op de H&M website een bestelling doen, dit was door mijn zwangerschap al geruime tijd geleden.. toen ik wilde betalen zag ik een creditcard nummer en heel ander adres staan ( ik heb geen creditcard en het adres was mij onbekend ) daar ben ik toen achteraan gegaan en toen bleek de betalingsachterstand al dusdanig dat het bij incasso bureau Gothia liep, vervolgens heb ik contact met hun opgenomen en ik moest aangifte doen van identiteitsfraude, zo gezegd zo gedaan.
De aangifte naar hun opgestuurd en niets meer gehoord.

De politie heeft wel onderzoek gedaan maar het adres betreft een kraakpand zonder vaste bewoners.
Denk je van het gezeur af te zijn, ontvang ik begin maart een brief van Van den Bergh & partners betreft een betaalachterstand, ik weer gebeld waarover het ging en dit maal bleek het van de Otto te zijn.
Hetzelfde huis adres maar dit keer een account onder mijn naam aangemaakt aangezien ik überhaupt geen account heb bij de otto, vervolgens weer aangifte gedaan en deze opgestuurd.
Ik heb destijds de bevestiging gehad en zij hebben aangegeven dat ze het onderzoek gingen starten en ik op de hoogte zou worden gehouden.
Ontvang ik gister een brief dat ik in september voor de rechter moet verschijnen... Helaas kan rechtsbijstand niets doen omdat het bedrag te laag is, iemand tips wat ik nu het beste kan doen?
Ik betaal altijd netjes en ik heb 0,0 procent rechtskennis.
Eventjes heb ik zelf getwijfeld te betalen maar aangezien het de 2e keer is (en vast niet de laatste keer ) betekend dat dat ik de rest van de rekeningen die wellicht nog komen ook zou moeten betalen .

vrijdag 5 augustus 2016