Verplicht laten herstellen van de schade door de verzekering

3 reacties

Beste,

Onlangs was ik betrokken bij een scooterongeluk die buiten mijn fout om was. Reed op een voorrangsweg en er werd mij geen voorrang verleend door een andere automobilist.
Mijn verzekering heeft hun benaderd met de schade aan de scooter en de persoonlijke schade. De tegenpartij heeft netjes de aansprakelijkheid erkend en naar mijn weten het bedrag dat mijn verzekering eiste overgemaakt.
Nu blijkt dus dat ik van de 2010,- euro dat gefactureerd is maar 855,- heb ontvangen.
Vervolgens ontvang ik een mailtje waarin staat dat ik alleen het volledige schadebedrag krijg toegestuurd, wanneer de schade hersteld is en hiervan een betaalde nota opstuur.
Na een werkdag ontvang ik ook een telefoontje waarin een HEMA medewerker mij probeert wijs te maken dat het dossier afgerond en afgewikkeld is, heb mijn rechtsbijstand ingeschakeld en die erachteraan gestuurd.
Vind dit uitermate ongewoon van HEMA verzekering, aangezien ik netjes een all risk verzekering heb afgesloten voor mijn eigen gevoel. Zodat ik naderhand uit eigen zak het volledige bedrag verplicht ben voor te schieten.

Nu mijn vraag dus:
HEMA heeft in de polisvoorwaarden staan dat je maar 75% krijgt uitbetaald als je de scooter niet laat repareren en onder een ander kopje staat, dat HEMA zelf bepaald hoe ze omgaan met het uitbetalen van de schade. Heeft HEMA nu dus het recht om mij de overige 25% en mijn eigen risico niet te vergoeden aangezien het ongeluk buiten mijn fout om is gebeurd?

zaterdag 7 juli 2018