Kinderen bijschrijven zorgverzekering

4 reacties

Mijn zoon heeft sinds 3 jaar zijn kinderen 8 en 5 bij hem wonen en verzorgt ze volledig.
Enige tijd geleden wilde hij ze bij hem op de zorgpolis bijschrijven antw zorgverzekeraar was (omdat ex niet wil meewerken ) dat ze bij de GBA gecontroleerd hebben of ze inderdaad waren ingeschreven bij hem dit was zo en op basis van dit gegeven was antwoord zorgverzekeraar dat omdat de kinderen officieel en geregistreerd bij GBA bij hem woonde er geen toestemming nodig was van zijn ex en alles zou geregeld worden.
Per 1 april zouden de kinderen op zijn polis worden bijgeschreven.
Echter in mei nog steeds niets vervolgens wederom contact gezocht zorgverzekeraar foutje nav melding zorgverzekeraar ex maar wederom met verhaal GBA zou alles worden rechtgezet per 1 juni.
Eindelik was het zover pasjes ontvangen en vorige week brief de zorgverzekeraar van zijn ex gaat niet akkoord (zijn ex moet dit hebben aangegeven) kinderen zijn dubbel verzekerd dus moeten ze volgens mijn zorgverzekerar weer bij mij worden uitgeschreven!!!
Wederom gebeld antw formulier opsturen dat u wilt dat ze bij u blijven en wederom aangeven dat uw ex niet meewerkt etc en dan zou weer gekeken worden of evt de kinderen bij mij kunnen ingeschreven staan.

Kan dit ? eerst aangeven Gemeentelijke basis administratie is bepalend geen toestemming nodig zelf drie keer aangegeven dat ex niet akkoord gaat haar eigen zorgverzekering geeft dit ook aan en nu opnieuw moeten aangeven dat dit zo is.
Mijn vraag is A klopt het dat wat mijn zorgverzekeraar aangaf dat op basis van GBA inschrijving de kinderen zonder toestemming bij mij kunnen worden bijgeschreven?
B Kan de zorgverzekeraar van mijn ex dit tegenhouden en eisen dat ze bij mij weer worden uitgeschreven?
C als vraag B nee is kan ik dan tegen mijn zorgverzekeraar eggen dit mag niet en zoek zelf maar uit hoe jullie de huidige kwestie met de zorgverzekeraar van ex oplossen en de kinderen blijven op polis van mijn zoon staan?

donderdag 19 juli 2018