Aangereden door blauw nummerbord scooter

0 reacties

Ik ben afgelopen zaterdag door een scooter aangereden. De situatie was alsvolgd:

Ik reed met mijn fiets van een brug af naar beneden, dit ging in aardig tempo door de vrij stijle heuvel. Een stukje verder is een bocht (nog op de heuvel) die moeilijk te overzien is. Ik fiets hier erg vaak en kom er nooit iemand tegen dus remde niet af (stond wel klaar om dat te doen indien nodig). Pressies op het verkeerde moment kwam daar een scooter de heuvel op op volle snelheid. Dit was een enorm brede scooter met ook nog een brede voetballen tas achterop (meneer is voetbal coach). Zijn scooter nam ongeveer 3/5 van de weg op en hij reed ook nog aan mijn zijde van de weg. Toen hij mij zag week hij uit. Ik deed het zelfde maar de aanrijding was niet te voorkomen.

Na de aanrijding zijn de voertuigen vrij snel overeind gezet en de schade geenspecteerd. Die leek in eerste instantie mee te vallen dus vandaar dat het vrij snel ging. Ik heb foto's gemaakt van alle op dat moment duidelijke schade en we hebben telefoon nummers en naaam uitgewisseld.

Na vertrek merkte ik toch behoorlijke schade aan mijn fiets en pijn in elleboog en ringvinger. Ik ben naar mijn hockeyclub gefietst voor medische hulp (ik moest daar toch zijn en daar zijn EHBO'ers aanwezig.) ik was daar om een hockeywedstrijd te fluiten maar dat lukte door de pijn niet meer.

Ik ben hierna door mijn ouders opgehaald en naar het ziekenhuis gegaan. Hier heb ik bijna de hele dag gezeten met als conclusie dat ik vocht in mijn linker elleboog heb en een klein breukje in mijn rechter ringvinger.

Ook de fiets was aardig beschadigd, die is nog niet terug van de fietsenmaker maar de verwachting is dat het stuur, voorwiel en vork vervangen moeten worden.

Ik heb aardig last van de verwondingen want daardoor heb ik niet kunnen fluiten bij een wedstrijd en mijn eigen wedstrijd niet kunnen spelen. Ook heb ik mijn eigen training niet kunnen doen en met moeite training gegeven. Ik hoop dit weekend wel te kunnen spelen maar het zit er dik in dat dat hem ook niet gaat worden. Ook heb ik deze week meerdere toetsen en presentaties die me allemaal veel meer tijd en moeite kosten. Verder kan ik ook niet meer fietsen en moet dus door mijn ouders heen en weer gebracht worden. Tenslotte ben ik ook bezig met autorijlessen en moet die nu dus pauzeren.

De scooter bestuurder zou ook blessure hebben maar dat heb ik niet gezien. Hij was op dat moment ook nog niet naar een doctor geweest.

Nu wilt de scooter bestuurder dit verzekeringswijs gaan regelen. Hoe moet ik in dit geval te werk gaan? Waar heb ik recht op? En wat heeft hij recht op?

woensdag 17 mei 2017