Aansprakelijkheid

3 reacties

Ik ben momenteel bezig mijn eigen bedrijf op te starten, autoramen blinderen.

Nog niet KVK ingeschreven omdat ik nog niet alles rond heb kwa verzekeringen ed. Wilde dit wel deze of aankomende week rond hebben.

Natuurlijk moet ik wel blijven oefenen en de auto's van vrienden zijn op een gegeven moment allemaal gedaan, vandaar dat ik via marktplaats een advertentie heb om het toch bij te kunnen houden.

Nu heb ik afgelopen dinsdag een klant gehad, ik zou heel de auto blinderen voor 170 euro wat een erg redelijke prijs is voor zoveel werk. Er staat bij mijn advertentie bij dat het niet om een bedrijf gaat maar dat ik wek professionele folie gebruik.

Meneer heeft dit gelezen als professioneel bedrijf, en zijn vrouw erheen gestuurd met de auto. Toen zij aankwam heb ik haar ook nog meerdere malen duidelijk gemaakt dat ik nog geen professioneel bedrijf ben (wat me erg duidelijk lijkt in een boerenschuur) maar dat maakte niet uit ze hadden er vertrouwen in.

Nu had ik het probleem dat ik niet erg veek ruimte had deze dag waardoor ik de portierruiten er niet uit kon halen, dus geen zekerheid had dat dit ging lukken. Heb dit de dag ervoor vermeld maar dit maakte niet uit.

Toen ik bij de portierruiten aankwam (doe dit altijd als laatste) heb ik het geprobeerd zonder de ruit er uit te halen maar helaas wilde dit niet netjes lukken. Ik heb toen tegen de klant gezegd dat hij of een keer terug kan komen als ik meer ruimte tot mijm beschikking heb of deze 2 ruiten toch beter bij een bedrijf kan laten doen omdat ik mijn werk netjes af wil leveren en hier nu niet toe in de mogelijkheid was.

Hierna is de klant boos geworden en ineens was de rest ook niet meer goed. Bij de achterruit was een klein stukje wat niet gedaan was (bijna niet te zien, heb dit eerder ook gezegd maar het was prima volgens de klant. De klant heeft er heel de tijd naast gezeten en had in eerste instantie niks op te merken en was blij met het resultaat. Tot ik dus niet verder wilde, wat alleen voor hun eigen bestwil is geweest.

De klant weigerde te betalen, (zelfs 50 euro wilde ze niet geven omdat dit 'half werk' was) maar de andere 3 ruiten zaten er toch echt netjes op en ben hier erg lang mee bezig geweest.
Maar volgens haar was de achterruit niet goed genoeg, ik heb haar toen nogmaals verteld dat ze voor de laagste prijs niet de uiterste kwaliteit kan verwachten, heb aangeboden deze opnieuw te doen zelfs. Maar na een lange discussie had ik in de gaten dat we er niet uit gingen komen.
Ze wilden echt niet betalen, ik sta dan in principe in mijn recht om de folie er weer af te halen, en dat heb ik toen dus ook gedaan.

Mevrouw is boos weggereden toen. Dit was rond een uur of 6

Savonds rond een uur of 10 kreeg ik ineens een berichtje, er staat een kras op de deur rn jij hebt dit gedaan, als je niet wil meewerken gaan we naar de politie.

Hier schrok ik natuurlijk wel van, omdat het mij erg sterk lijkt dat ik een kras op de deur heb gemaakt, aangezien ik daar niks te zoeken heb met mijn mes en mijn folie daar niet afgesneden hoeft te worden heb ik gevraagd of meneer kon bewijzen dat de schade door mij verricht is.

Meneer kan dit niet bewijzen maar blijft stellig vasthouden dat ik dit gedaan heb. Zijn standpunten zijn;
- het is een kras van een mes
- we hebben de auto nog niet zo lang (terwijl vrouwlief smiddags nog zat te zeuren dat er zoveel krassen op de auto stonden van het vaak door de wasstraat rijden)

Er zijn dit keer helaas geen voor en na foto's van de auto gemaakt, dit komt natuurlijk precies slecht uit.

Ik heb tegen meneer gezegd dat als het echt mijn fout is geweest ik dit ook heel erg vind en ik het zeker graag op wil lossen, maar ik schat de kans ergens klein dat ik dit veroorzaakt heb.
Meneer wil niet luisteren en herhaalt alleen dat ik het gedaan heb en hij naar de politie wil.

Mevrouw heeft er heel de middag bij gezeten en heeft niks gezien of gezegd, zij beweren nu dat ze het niet heeft kunnen zien omdat het donker was. Dit terwijl de auto half buiten stond vanwege het gebrek aan ruimte en het licht aan stond, als mevrouw het gelijk had gezien had ik dit netjes met hen afgehandeld, maar nu kan er savonds nog iets gebeurd zijn, of de kras kan er al gezeten hebben.

Ik vond het in ieder geval erg raar dat dit na het voorval smiddags ineens naar voren kwam.

Nu dreigt deze man al vanaf het begin met dat hij naar de politie of rechter wil stappen als ik niet met hem mee wil werken.

Ik heb meneer meerdere malen duidelijk gemaakt dat ik echt wel mee wil werken maar niet als hij niks kan bewijzen en mij alleen liopt te beschuldigen en niet eens wil luisteren, op deze manier kan iedereen wel krassen en deuken komen verhalen.

Vervolgens zegt hij dat zijn vrouw het heeft gezien dat ik op de deur sneed. Als ik vraag waarom ze toen niks heeft gezegd, het is donker, ze dacbt dat het wel goed zat.
Je zou wel even kijken toch als je denkt dat er in de lak gesneden word? Ik zeg dus dat we hier nu niks meer mee kunnen dat het eigenlijk te laat is.

Mijn vraag is nu dus wat kan ik hier het beste mee doen? Aangezien ik deze mensen er zeker voor aanzie hier een zaak van te maken, ik begin erg aan mezelf te twijfelen op dit moment over de kras, maar ik heb al aardig wat auto's gedaan en nog nooit zoiets gehad, ik kom hier simpelweg niet in de buurt met mijn mes.

Bedankt!

vrijdag 16 juni 2017