ER
erfje
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

BOA misbruikt zijn bevoegdheid

3 reacties

voor een vriend zoek ik informatie.
de situatie is dat deze vriend bonje heeft met een opsporingsbeambte in het groen in het zuiden van het land. Hij heeft 20 jaar geleden die BOA ergens mee betrapt maar nu is het zijn woord tegen die van de BOA, welke een machtig man is.
Na mijn idee misbruikt deze BOA zijn bevoegdheid met negatieve verhalen die vaak niet 'groen gerelateerd zijn' en om mijn vriend zwart te maken naar andere instanties. Zijn verhaal klopt van geen kant, maar de BOA heeft in vele andere richtingen zij vriendjes.
Er is ook meerdere keren door hem gezegd dat in geval bij evt. rechtzaak de bewijslast altijd in voordeel van de BOA is aangezien deze 1,5 stem bewijslast heeft ten opzichte van de z.g. dader. Klopt dat?
Ook dat als BOA's met de auto (ook prive auto) die ergens verkeerd staan waar een ander een boete voor krijgt deze nooit beboet worden aangezien BOA's 24 uur in dienst zijn en de ene overheid de andere niet gaat beboeten ongeacht of hij in diensttijd is.

Mijn vraag; Wat is de begrenzing van een BOA, mag deze zich met alles en iedereen bemoeien op andere terreinen dan 'groen'?
Wie controleert deze BOA eigenlijk?
De BOA heeft een hele organisatie achter zich staan van zg. trouwe dienst en mijn vriend staat alleen. Waar kan mijn vriend klagen en serieus genomen worden?

zaterdag 9 december 2017