Hoge kosten bij all-in Antikraak wonen, kans op uitzetting?

Opgelost!
0 reacties

Ik (A) woon sinds kort antikraak. Omdat de woning door twee mensen bewoond moest worden heb ik een medebewoner(B) aan mogen dragen. Ik ben hoofdbewoner, omdat ik als eerste ingeschreven stond, maar hebben allebei los van elkaar een overkomst met de organisatie. We betalen beiden een vast bedrag per maand (all-in) met daarin 75,- tegemoetkoming stookkosten.

Nu heeft (B) een installatie in het huis gezet waarmee cryptovaluta ‘gemined’ word. (Voor de leken onder ons, dit is een computer met een x-aantal videokaarten die door middel van rekenkracht ingewikkelde formules oplost en daarmee een bepaalde cryptomunt genereert, denk aan Bitcoin) Dit kost aanzienlijk veel stroom..

Omdat het een oud pand is, met slechts deels cv, mogen we in de keuken elektrisch verwarmen.. dit kost natuurlijk al behoorlijk wat.

Ik ben bang dat, wanneer de energierekening veel hoger uitvalt dan bij de vorige bewoners (Voor ons heeft er ook een stel antikraak gewoond) de pandeigenaar hier niet van gecharmeerd is en het bij de organisatie legt.. die op hun beurt bij ons verhaal komen halen.

B denkt dat het allemaal wel mee zal vallen, gezien het feit dat het toch al een energievretend huis is. Hij geeft aan dat, mocht de organisatie toch de kosten doorberekenen, hij dan die kosten zal betalen, Op zich geen probleem, zou je denken?

Ik ben echter bang dat er een grote kans bestaat dat de organisatie zonder pardon onze overeenkomst opzegt.. we hebben immers geen huurbescherming, en voor ons 10 andere.. Daar komt bij, dat ik de hoofdbruiklener ben, die hem heeft aangedragen en de installatie is niet bepaald te missen,, dus ik kan niet zeggen dat ik van niets wist..

Het is een monumentaal pand, oud, vervallen, slecht verkoopbaar, dus er bestaat een grote kans (nooit zeker natuurlijk) dat ik hier nog heel lang kan wonen,, in hoeverre denken jullie dat mijn zorgen terecht zijn? Of zal het echt ‘wel loslopen’?

Heeft iemand een idee hoe dit soort organisaties (leegstandbeheer/antikraak) met deze situaties omgaan..?

(Ik hoop dat ik dit überhaupt in de juiste categorie heb geplaatst..)

woensdag 31 januari 2018